Η τοποθέτηση Μητσοτάκη για Credia Bank-HSBC Μάλτας και Alpha Bank- UniCredit – Financial Report

Στη συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ την Κυριακή το μεσημέρι, ρωτήθηκε για την επικείμενη εξαγορά της HSBC Μάλτας από την Credia Bank. Απάντησε πως βλέπει πολύ θετικά τη δυνατότητα μιας ελληνικής τράπεζας να επεκταθεί μέσω εξαγοράς σε κάποια άλλη χώρα και ότι πιστεύει γενικά στη δυνατότητα και πρέπει οι τράπεζες να μεγαλώνουν.
Συμπλήρωσε ότι θετικά βλέπει και την εξαγορά της Alpha Bank από την ιταλική UniCredit.
Σχετικά με την εξαγορά της HSBC Μάλτας από την Credia Bank, ο εκ των συνεταίρων της Thrivest Holdings, μετόχου της τράπεζας, Αλέξανδρος Εξάρχου μιλώντας στο 5o Thessaloniki Metropolitan Summit, στην Θεσσαλονίκη, ανέφερε για την συμφωνία εξαγοράς της ότι γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.