Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές


Ανοδικά κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον τεχνολογικό κλάδο να παραμένει στο επίκεντρο και τους επενδυτές να αξιολογούν τα κέρδη των Big Tech.

Τα χρηματιστήρια Κίνας και Χονγκ Κονγκ παραμένουν κλειστά για τους εορτασμούς του Σεληνιακού Νέου Έτους, ενώ η Σεούλ, μετά από τετραήμερη απουσία, επέστρεψε με πτώση.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Τόκιο, εξαιρουμένων των νωπών τροφίμων, ο οποίος αυξήθηκε 2,5% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο, έναντι 2,4% τον προηγούμενο μήνα. Επίσης, το ποσοστό ανεργίας στην Ιαπωνία για τον Δεκέμβριο μειώθηκε στο 2,4% από 2,5% τον προηγούμενο μήνα. Εν τω μεταξύ, οι λιανικές πωλήσεις της Ιαπωνίας για τον Δεκέμβριο αυξήθηκαν κατά 3,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ τα στοιχεία της βιομηχανικής παραγωγής για τον Δεκέμβριο αυξήθηκαν κατά 0,3%, σε μηνιαία βάση, από την πτώση 2,2% τον προηγούμενο μήνα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί 0,19%, ο Nikkei ενισχύεται 0,31% στις 39.637 μονάδες, ο Nifty κατά ,83% στις 23.441 μονάδες, ο ASX κατά 0,45% στις 8.532 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi –που τις προηγούμενες ημέρες ήταν κλειστός λόγω αργίας- καταγράφει πτώση 1,09% στις 2.509 μονάδες.

 



Source link

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων