Ιράν: Ανησυχίες για εσωτερικές ταραχές – Η πολιτοφυλακή του καθεστώτος ξεκινά περιπολίες στην Τεχεράνη
Η πολιτοφυλακή Μπασίτζ (Basij), η οποία υπάγεται στους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης– την ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη στο Ιράν- ξεκίνησε περιπολίες και στις 22 περιφέρειες της Τεχεράνης.
Αυτό μεταδίδει το δίκτυο NBC, το οποίο επικαλείται το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars News Agency.
Η Μπασίτζ διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη βίαιη καταστολή διαδηλωτών τον περασμένο μήνα, κατά την οποία χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, και η ανάπτυξή της σε όλη την πρωτεύουσα ενδέχεται να υποδηλώνει ανησυχίες της κυβέρνησης για εσωτερική αναταραχή.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




