Καταιγιστικές εξελίξεις στα ΕΛΤΑ: Παραίτηση Σκλήκα μετά την κυβερνητική δυσαρέσκεια – FinanceNews.gr
  							
					 		 
								Ραγδαίες εξελίξεις στα ΕΛΤΑ: Ο διευθύνων σύμβουλος Γρηγόρης Σκλήκας αποχωρεί μετά τη θύελλα αντιδράσεων για το κλείσιμο 200 καταστημάτων
Σε τροχιά αποχώρησης βρίσκεται ο Γρηγόρης Σκλήκας από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ), καθώς το βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα φαίνεται να καθιστά μονόδρομο την παραίτησή του. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εντός των επόμενων ωρών αναμένεται επίσημη ανακοίνωση, που θα σηματοδοτήσει το τέλος της θητείας του στη διοίκηση του Οργανισμού.
Η απόφαση έρχεται μετά από έντονες αντιδράσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι εξέφρασαν ανοιχτά τη δυσαρέσκειά τους για το σχέδιο κλεισίματος περίπου 200 καταστημάτων των ΕΛΤΑ. Οι αντιδράσεις οδήγησαν σε έκτακτη ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή υπουργών και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Κωστή Χατζηδάκη.
Η κρίση κορυφώθηκε με τη συνεδρίαση των «γαλάζιων» βουλευτών
Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη έπαιξε η μαραθώνια τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, όπου περισσότεροι από 90 βουλευτές εξέφρασαν οργή και αποδοκιμασία για τη στάση της διοίκησης των ΕΛΤΑ. Ορισμένοι ζήτησαν ρητά την αποπομπή του Σκλήκα, ενώ άλλοι πρότειναν την πλήρη επανεξέταση του σχεδίου μετασχηματισμού, θεωρώντας ότι δεν έχουν διερευνηθεί όλες οι εναλλακτικές που θα μπορούσαν να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του Οργανισμού χωρίς μαζικά λουκέτα.
Οι τοποθετήσεις ήταν οξείες, με χαρακτηριστική τη φράση που ακούστηκε επανειλημμένα από τους βουλευτές: «Πάρτε το πίσω». Ο Νικήτας Κακλαμάνης αποκάλυψε ότι «από το γραφείο μου πέρασαν πάνω από 30 βουλευτές της ΝΔ έξαλλοι για τα ΕΛΤΑ», αποτυπώνοντας το κλίμα εσωκομματικής αναταραχής.
Παρέμβαση Μαξίμου και κυβερνητική στάση
Η δυσαρέσκεια του Μεγάρου Μαξίμου για τον τρόπο που χειρίστηκε η διοίκηση των ΕΛΤΑ το ζήτημα θεωρείται πλέον δεδομένη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είχε δηλώσει ότι «το σχέδιο μετασχηματισμού θα υλοποιηθεί, αλλά με σωστό τρόπο», επισημαίνοντας την ανάγκη για καλύτερη επικοινωνία και κοινωνική ευαισθησία στην εφαρμογή του.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι αποφάσεις για τη νέα διοίκηση των ΕΛΤΑ αναμένεται να οριστικοποιηθούν εντός της ημέρας, ενώ εξετάζεται αναθεώρηση επιμέρους σημείων του σχεδίου εξυγίανσης, προκειμένου να κατευναστούν οι αντιδράσεις και να αποκατασταθεί η πολιτική ισορροπία.
Ημέρα της κρίσης για τα ΕΛΤΑ και την κυβέρνηση
Η υπόθεση των ΕΛΤΑ προσλαμβάνει πλέον πολιτικές διαστάσεις, καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί να αποφύγει τη δημιουργία νέου μετώπου δυσαρέσκειας μετά τις πρόσφατες εντάσεις σε άλλους τομείς. Χαρακτηριστική ήταν η φράση βουλευτή κατά τη συνεδρίαση: «Είχαμε τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τώρα έχουμε κι αυτά», υποδηλώνοντας την ανάγκη για πιο προσεκτικό συντονισμό σε ζητήματα δημόσιων οργανισμών.
Την ίδια στιγμή, λήγει και η προθεσμία προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για την υποβολή του τελικού σχεδίου μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ, ως μέρος των προαπαιτούμενων του Ταμείου Ανάκαμψης, γεγονός που καθιστά την εξέλιξη ακόμη πιο κρίσιμη.
Διαβάστε επίσης: Αντάρτικο για 4,5 ώρες στη ΝΔ, ο πολιτικός φορέας που ετοιμάζεται, ποιοι δεν πήγαν στο πάρτι της Γκιλφόιλ και η δεύτερη δικογραφία για ΟΠΕΚΕΠΕ
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




