Κατεβάζουν ταχύτητα τα εργοστάσια σοκολάτας

Βαθαίνει η επιβράδυνση στα εργοστάσια κακάο της Ευρώπης, αναδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο οι ιστορικά υψηλές τιμές περιορίζουν τη ζήτηση και πλήττουν τα κέρδη τους.
Η ποσότητα των κόκκων κακάο που αλέθονται σε βούτυρο και σκόνη που χρησιμοποιείται στα γλυκίσματα φαίνεται να μειώθηκε σχεδόν 5% στην Ευρώπη το δεύτερο τρίμηνο από την ίδια περίοδο το 2024, όπως δείχνει η μέση εκτίμηση επτά εμπόρων, μεσιτών και βιομηχάνων που ερωτήθηκαν από το Bloomberg.
Αν επιβεβαιωθεί, θα είναι το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο ετήσιας μείωσης και οι χαμηλότερες τριμηνιαίες ποσότητες άλεσης από τις αρχές της πανδημίας.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το κακάο έχουν υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια και άγγιξαν ρεκόρ τον Δεκέμβριο λόγω των κακών συγκομιδών, πλήττοντας τις εταιρείες σοκολάτας από την Barry Callebaut έως τη Nestle.
Οι σοκολατοποιοί αντέδρασαν αυξάνοντας τις τιμές για τους καταναλωτές, αλλάζοντας τις συνταγές για να συμπεριλάβουν περισσότερα υλικά γεμίσματος, όπως ξηρούς καρπούς, και χρησιμοποιώντας φυτικά έλαια ως υποκατάστατο του βουτύρου κακάο.
European Cocoa Grindings Hurt by Weak Demand
Source: European Cocoa Association; Bloomberg survey
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.