Κόλαση η Ερυθρά Θάλασσα – Το Ισραήλ βομβάρδισε την Υεμένη, οι Houthis σάρωσαν με 2 υπερηχητικούς το Αεροδρόμιο Ben Gurion

Δύο βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από τα εδάφη της Υεμένης εναντίον του αεροδρομίου Ben Gurion
Οι αντάρτες Houthis της Υεμένης προέβησαν σε νέο πλήγμα στο αεροδρόμιο Ben Gurion στο Tel Aviv του Ισραήλ, όπως επιβεβαιώθηκε με ανακοίνωσή τους που δημοσιεύτηκε στο κανάλι Telegram του Yahya Saria, εκπροσώπου των ενόπλων δυνάμεων που σχηματίστηκαν από τους αντάρτες.
Σύμφωνα με το κείμενο, εκτοξεύτηκαν δύο βαλλιστικοί πύραυλοι εναντίον της εγκατάστασης.
Ισχυρίζονται ότι ένα από τα βλήματα «χτύπησε άμεσα στην περιοχή του αεροδρομίου” και οι ισραηλινές αεράμυνες “απέτυχαν να το αναχαιτίσουν”».
Οι Houthis διαβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν να επιτίθενται στο ισραηλινό έδαφος για να υποστηρίξουν τον παλαιστινιακό λαό και κάλεσαν τις αεροπορικές εταιρείες να σταματήσουν αμέσως τις πτήσεις προς το αεροδρόμιο Ben Gurion.
Νωρίτερα, η υπηρεσία Τύπου του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι ο ισραηλινός στρατός είχε καταγράψει νέα πυραυλική επίθεση από την Υεμένη, σε σχέση με την οποία κηρύχθηκε συναγερμός αεροπορικής επιδρομής σε μια σειρά περιοχών στο κεντρικό τμήμα του εβραϊκού κράτους.
H επίθεση του Ισραήλ στην al-Hodeida που οδήγησε στη σνυτριπτική απάντηση των Houthis
Νωρίτερα σήμερα 10/6 το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό εξαπέλυσε πλήγματα εναντίον υποδομών στο λιμάνι al-Hodeida της Υεμένης, το οποίο ελέγχεται από τους Houthis (Ansar Allah), στην πρώτη τέτοια επίθεση από την αρχή της κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα.
Σε ανακοίνωση, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανέφεραν ότι τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν ως απάντηση στις πρόσφατες επιθέσεις των Houthis με πυραύλους και drones εναντίον του Ισραήλ.
Κορβέτες κλάσης Sa’ar 6 συμμετείχαν στην επίθεση, κατά τη διάρκεια της οποίας εκτοξεύτηκαν δύο κατευθυνόμενοι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς στο λιμάνι από εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, σύμφωνα με τον στρατό, ο οποίος δεν παρείχε λεπτομέρειες για τον τύπο των πυραύλων που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση.
Ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι πολεμικά πλοία χρησιμοποιούνται για συγκεκριμένα πλήγματα αντί για τα παραδοσιακά μαχητικά αεροσκάφη ή drones, λόγω της συνεχούς διαθεσιμότητάς τους στη θάλασσα και επειδή οι επιθέσεις μπορούν να εκτοξευτούν με μεγαλύτερη διακριτικότητα.
Δεν αναφέρθηκαν θύματα από τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχονται από τους Houthis, τα οποία επίσης δεν μοιράστηκαν βίντεο που να δείχνει τις συνέπειες των πληγμάτων.
Μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα ανέδειξε ωστόσο μέρος της ζημιάς.
Αυτή ήταν η πέμπτη ισραηλινή επίθεση που στόχευσε την Υεμένη από τον περασμένο μήνα, με την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία να πραγματοποιεί όλες τις προηγούμενες τέσσερις που στόχευσαν επίσης πολιτικές υποδομές.
Ακαριαία η και διπλή η αντίδραση των Houthis – Τι ισχυρίζονται οι IDF του Ισραήλ
Παρά ταύτα, οι Houthis αντεπιτέθηκαν ακαριαία, ανακοινώνοντας επίθεση με δύο βαλλιστικούς πυραύλους, έναν υπερηχητικό Palestine-2 και έναν Zulfiqar, στο αεροδρόμιο Ben Gurion στο κεντρικό Ισραήλ.
“Οι Υεμενίτικες Ένοπλες Δυνάμεις επιβεβαιώνουν ότι η απόφαση για την απαγόρευση της εναέριας κυκλοφορίας στο προαναφερθέν αεροδρόμιο παραμένει σε ισχύ, και επαναλαμβάνουν την προειδοποίησή τους στις υπόλοιπες εταιρείες ότι πρέπει να σταματήσουν αμέσως όλες τις πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο”, δήλωσε σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος των Houthis Ταξίαρχος Yahya Saree.
“Ως απάντηση στην επίθεση στο al-Hodeidah, οι Γεμενίτικες Ένοπλες Δυνάμεις προειδοποιούν όλες τις εταιρείες και διάφορες οντότητες να μην συνεχίσουν να συναλλάσσονται με το λιμάνι της Haifa, το οποίο έχει γίνει στόχος”, πρόσθεσε.
Από την πλευρά τους, οι IDF ανέφεραν ότι ένας βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύτηκε από τους Houthis από την Υεμένη αναχαιτίστηκε από τις αεράμυνες.
Σειρήνες ακούστηκαν σε όλο το κεντρικό Ισραήλ, την περιοχή της Ιερουσαλήμ, τους οικισμούς της νότιας Δυτικής Όχθης και σε κάποιες περιοχές του νότιου Ισραήλ κατά τη διάρκεια της επίθεσης, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα ή απώλειες.
Ο πύραυλος διασπάστηκε σε πολλά κομμάτια αφότου χτυπήθηκε από αναχαιτιστικό, οδηγώντας την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία να εκτοξεύσει επιπλέον αναχαιτιστικά για να καταρρίψει τα θραύσματα, σύμφωνα με τον στρατό, ο οποίος σημείωσε ότι τουλάχιστον επτά αναχαιτιστικά φάνηκαν να εκτοξεύονται.
www.bankingnews.gr
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.