Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές


Ανοδικά πρόσημα κατέγραψαν οι ευρωαγορές σήμερα Τρίτη, ενώ εξακολουθεί η αβεβαιότητα σχετικά με το εύρος των εμπορικών δασμών του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,67% στις 552 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,30% στις 8.663 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 1,13% στις 23.109 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 1,08% στις 8.108 μονάδες. Ακόμη υψηλότερα, κατά 1,06% και 1,21% αντίστοιχα, κινήθηκαν Μιλάνο και Μαδρίτη.

Η βρετανική πετρελαϊκή Shell κέρδισε 1,5% αφού ανακοίνωσε σχέδια για ενίσχυση αποδόσεων των επενδυτών, περικοπή δαπανών και διπλάσια ώθηση στο υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG).

Οι μετοχές του γερμανικού κολοσσού της βιοτεχνολογίας Bayer σημείωσαν άνοδο 5%, ανακάμπτοντας ελαφρά από την απώλεια 7% την προηγούμενη συνεδρίαση.

Εν τω μεταξύ, ο γερμανικός κολοσσός λογισμικού SAP επέκτεινε τη θέση του ως η πιο πολύτιμη εταιρεία της Ευρώπης, κατά 1,5%. Η εταιρεία ξεπέρασε τη Novo Nordisk της Δανίας σε κεφαλαιοποίηση, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν στην ικανότητά της να αυξήσει τα έσοδά της εν μέσω έκρηξης της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο κλάδος των αυτοκινήτων ενισχύθηκε 0,33%, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε σχέδια τη Δευτέρα για επιβολή δασμών στον κλάδο, μεταξύ άλλων.



Source link

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων