Μικρή πίεση στο ευρώ με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Υψηλότερα κινείται το δολάριο, αλλά παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ το ευρώ υποχωρεί εν όψει της σημερινής συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τον καθορισμό της νομισματικής πολιτικής.
Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί την πορεία του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι άλλων νομισμάτων, σημειώνει άνοδο 0,1% στα 97,002, κοντά στο χαμηλό δύο εβδομάδων.
Ο δείκτης έχει χάσει σχεδόν 1,5% την τελευταία εβδομάδα, με το αμερικανικό νόμισμα να δυσκολεύεται μετά την είδηση της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ιαπωνίας, καθώς και τις φήμες για επικείμενη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το ευρώ υποχωρεί 0,1%, στο $1,175, η στερλίνα κατά 0,2%, στο $1,354, το δολάριο διατηρείται στα 146,5 γεν ανά δολάριο.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.