Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις κινεζικές μετοχές να βρίσκονται υπό πίεση, παρ’ ότι η διάθεση των επενδυτών αναπτερώθηκε από την προοπτική ότι η Fed θα μπορούσε ακόμη να προβεί σε δύο μειώσεις επιτοκίων φέτος.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια–όπως αναμένονταν- ενώ διατήρησε και την πρόβλεψή της για δύο μειώσεις επιτοκίων κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας μέχρι το τέλος του έτους.
Εν τω μεταξύ, και η Κίνα διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά της επιτόκια δανεισμού, καθώς το Πεκίνο παλεύει να στηρίξει την ανάπτυξη και να σταθεροποιήσει το νόμισμά της εν μέσω αυξανόμενων εμπορικών εντάσεων.
Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται 0,14% υψηλότερα, κέρδη 1,16% καταγράφει ο ASX στις .918 μονάδες, 0,6% ο Nifty στις 23.045 μονάδες και 0,32% ο Kospi στις 2.637 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng καταγράφει απώλειες 1,45% στις 24.413 μονάδες και 0,18% ο Shanghai Composite στις 3.420 μονάδες.
Το χρηματιστήριο της Ιαπωνίας παρέμεινε κλειστό λόγω αργίας.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.