Νάγκελ: Δεκτικός στη χρήση stablecoins σε ευρώ για διεθνείς πληρωμές και ψηφιακό ευρώ
Ο πρόεδρος της Bundesbank, Γιοακίμ Νάγκελ, δήλωσε ότι τα stablecoins σε ευρώ μπορούν να αποτελέσουν εργαλείο φθηνών διεθνών μεταφορών χρημάτων, ενισχύοντας τις προσπάθειες της ΕΚΤ για ένα ψηφιακό ευρώ.
Σε εκδήλωση στη Γερμανία, ο Νάγκελ τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της ευρωπαϊκής ανεξαρτησίας στα συστήματα πληρωμών και τη συμπληρωματική χρήση ψηφιακών stablecoins.
Μάχη διαδοχής στην ΕΚΤ: Σνάμπελ και Νάγκελ στο προσκήνιο
Την άποψη ότι τα stablecoins σε ευρώ μπορούν να υποστηρίξουν τις διεθνείς πληρωμές με χαμηλό κόστος και να συμπληρώσουν το ψηφιακό ευρώ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) εξέφρασε ο πρόεδρος της Bundesbank, Γιοακίμ Νάγκελ.
Σε ομιλία του τη Δευτέρα στο Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στη Γερμανία, ο Νάγκελ αναφέρθηκε στις διατλαντικές εντάσεις και τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να ενισχύσει την ανεξαρτησία της στα συστήματα πληρωμών, σύμφωνα με το Bloomberg.
«Βλέπω αξία στα stablecoins σε ευρώ. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διασυνοριακές πληρωμές από ιδιώτες και επιχειρήσεις με χαμηλό κόστος», δήλωσε ο Νάγκελ, επισημαίνοντας παράλληλα την προοπτική χρήσης των τεχνολογιών κατανεμημένου καθολικού (DLT) για πληρωμές που δεν συνδέονται άμεσα με το χρήμα της κεντρικής τράπεζας.
Ωστόσο, προειδοποίησε ότι μια πλήρης αντικατάσταση του εγχώριου νομίσματος με stablecoins θα ισοδυναμούσε με δολαριοποίηση της οικονομίας, χαρακτηρίζοντας τον σχετικό κίνδυνο μικρό.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




