Ξέσπασμα οργής Trump κατά Bolton: Είναι ένα ρεμάλι, ένας ανόητος που θέλει μόνο πόλεμο

Ξέσπασμα οργής Trump κατά Bolton: Είναι ένα ρεμάλι, ένας ανόητος που θέλει μόνο πόλεμο

Σκληρές δηλώσεις Trump μετά την επιδρομή του FBI στο σπίτι του Bolton 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump προέβη σε σύντομα αλλά καυστικά σχόλια για την επιδρομή του FBI στο σπίτι και το γραφείο του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, John Bolton.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο επανέλαβε την αρνητική του γνώμη για τον Bolton — τον χαρακτήρισε «ρεμάλι» και «προδότη», λέγοντας ότι δεν είχε εμπλακεί προσωπικά στην επιχείρηση του FBI: «Δεν είμαι οπαδός του Bolton.
Δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτό», δήλωσε.
Ο Αμερικανός πρόεδρος τονίζει ξεκάθαρα το πόσο επιδιώκει να «μένει μακριά» από παρόμοιες υποθέσεις:
«Σκόπιμα δεν ήθελα να μπλέξω σε αυτό το θέμα», δήλωσε εξερχόμενος.

Η έφοδος του FBI 

Η επιδρομή φαίνεται να αφορά ενδεχόμενο κακής διαχείρισης ή παράνομη φύλαξη απόρρητων εγγράφων—θέμα ευαίσθητο, ιδίως εφόσον έχει προηγηθεί αντίστοιχη επίθεση στο γραφείο του Trump στο Mar a Lago το 2022.
«Έψαξαν παντού. Ό,τι μπορεί να φανταστεί κάποιος», είπε ο Trump π με οργή, θυμίζοντας τη δική του εμπειρία.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με άδεια δικαστή, με χρόνο και τρόπο προσεκτικά σχεδιασμένο — πράγμα που επιβεβαιώθηκε από το CNN:
Οι πράκτορες βρέθηκαν σε κατοικία στην περιοχή της Ουάσιγκτον, μιλώντας με άτομο στην είσοδο, φέροντας σακούλες στο σπίτι, χωρίς να γίνει αντιληπτό αν κάτι βγήκε έξω από αυτό.

«Ανόητος που θέλει μόνο πόλεμο»

Ο Bolton έχει εδώ και καιρό κεντρικό ρόλο στις επιθέσεις του κατά του Trump, κυρίως λόγω της στρατηγικής και βιβλιογραφικής κριτικής του:
Ο Trump σε παλαιότερες δηλώσεις, τον έχει αποκαλέσει «άσχημο κουτάβι» και «βαρετό ανόητο που μόνο πόλεμο ήθελε», ειδικά όταν ο Bolton αποκάλυπτε θέσεις του προέδρου των ΗΠΑ στο βιβλίο του — δηλώνοντας ότι είναι ακατάλληλος.
Η αντίδραση των μέσων ενημέρωσης ήταν ακαριαία και οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν προς πολιτικά υποκινούμενη δράση, με το Axios να επισημαίνει ότι o Bolton ήταν θύμα μίας πολιτικής τιμωρίας.

? BREAKING: Federal agents are RIGHT NOW in John Bolton’s home “going through things” following an early morning FBI RAID in the DC area over national security concerns.

Yes. We did, indeed, vote for this.

This is Bolton’s primary residence.

“This deals with classified… pic.twitter.com/PmIOAxTgtA

— Eric Daugherty (@EricLDaugh) August 22, 2025

www.bankingnews.gr  


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων