Ξεκίνησαν οι εντάσεις στην Καραϊβική – Οι ΗΠΑ διέλυσαν πλοίο από τη Βενεζουέλα που μετέφερε ναρκωτικά

Ξεκίνησαν οι εντάσεις στην Καραϊβική - Οι ΗΠΑ διέλυσαν πλοίο από τη Βενεζουέλα που μετέφερε ναρκωτικά

Ανήκε σε ομάδα διακινητών που έχει χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση

Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποίησε την Τρίτη 2/9 ένα «θανατηφόρο πλήγμα» στην Καραϊβική εναντίον σκάφους προερχόμενου από τη Βενεζουέλα που μετέφερε παράνομα ναρκωτικά.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Trump ήταν ο πρώτος που αποκάλυψε την επιχείρηση, δηλώνοντας ότι το Πεντάγωνο θα δώσει σύντομα περισσότερες λεπτομέρειες.
«Έχουμε μεγάλη ροή ναρκωτικών που μπαίνουν στη χώρα μας, εδώ και πολύ καιρό. Και αυτά προέρχονταν από τη Βενεζουέλα», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Marco Rubio, διευκρίνισε ότι το σκάφος που αποτέλεσε στόχο της επίθεσης ανήκε σε ομάδα διακινητών ναρκωτικών που η Ουάσινγκτον έχει χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση.

Υπενθυμίζεται πως οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει πολεμικά πλοία στη νότια Καραϊβική, στο πλαίσιο της δέσμευσης του Ρεπουμπλικάνου προέδρου να καταπολεμήσει τα καρτέλ ναρκωτικών.
Το πλήγμα ήταν η πρώτη στρατιωτική επιχείρηση αυτού του είδους στην περιοχή.

www.bankingnews.gr



Source link

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων