Ολοκληρώθηκε η απολογία του σμήναρχου στο Αεροδικείο: Βαριές κατηγορίες για στρατιωτικά μυστικά

Ολοκληρώθηκε η απολογία του σμήναρχου στο Αεροδικείο: Βαριές κατηγορίες για στρατιωτικά μυστικά



Ολοκληρώθηκε η απολογία του συλληφθέντος σμήναρχου στο Αεροδικείο Αθηνών. Ο αξιωματικός τέθηκε υπό κράτηση έως την Τρίτη

 

 

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15:00 η απολογία του συλληφθέντος σμήναρχου της Πολεμική Αεροπορία ενώπιον του ανακριτή στο Αεροδικείο Αθηνών. Ο ανώτερος αξιωματικός, που προσήχθη σήμερα Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες στρατιωτικού χαρακτήρα, οι οποίες συνδέονται με ζητήματα εθνικής ασφάλειας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, αποφασίστηκε η κράτησή του έως την Τρίτη, οπότε και αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον στρατιωτικού εισαγγελέα. Η υπόθεση εξελίσσεται στο πλαίσιο της στρατιωτικής δικαιοσύνης, με τις Αρχές να χειρίζονται την υπόθεση με αυξημένη θεσμική και επιχειρησιακή διακριτικότητα.

Βαριές κατηγορίες με φόντο την εθνική ασφάλεια

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, στον σμήναρχο αποδίδεται το αδίκημα της συλλογής και μετάδοσης μυστικών πληροφοριών στρατιωτικής σημασίας σε τρίτους. Οι πράξεις που διερευνώνται φέρεται να μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη στα εθνικά συμφέροντα, γεγονός που εξηγεί και τη βαρύτητα της ποινικής μεταχείρισης και την άμεση εμπλοκή της στρατιωτικής δικαιοσύνης.

Οι λεπτομέρειες της δικογραφίας παραμένουν απόρρητες, καθώς πρόκειται για υπόθεση που άπτεται της ασφάλειας των Ενόπλων Δυνάμεων και ευαίσθητων πληροφοριών.

Η στάση του κατηγορούμενου και η συνέχεια της διαδικασίας

Κατά την αποχώρησή του από το Αεροδικείο, ο συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε ότι ο εντολέας του υπήρξε συνεργάσιμος και διατήρησε ψύχραιμη στάση καθ’ όλη τη διάρκεια της απολογίας του. Από την πλευρά της υπεράσπισης αναμένεται να αναπτυχθούν περαιτέρω ισχυρισμοί κατά την απολογία ενώπιον του στρατιωτικού εισαγγελέα.

Η υπόθεση παρακολουθείται στενά, καθώς αγγίζει τον πυρήνα της στρατιωτικής ασφάλειας και της εμπιστευτικότητας πληροφοριών, με τις επόμενες ημέρες να θεωρούνται κρίσιμες για την ποινική της εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης: 

Αποκαλύψεις για κατασκοπεία στις Ένοπλες Δυνάμεις: Ο Σμήναρχος προσπαθούσε να στρατολογήσει κι άλλους

Σοκ στις Ένοπλες Δυνάμεις: Σμήναρχος ομολόγησε κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

 

 

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων