Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές


Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις στην Γαλλία μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης Μπαιρού.

Ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας Σεμπαστιέν Λεκορνί δεσμεύτηκε για «ρήξεις», όχι μόνο «σχηματικές» αλλά «και ουσιαστικές», κατά τη διάρκεια της τελετής μεταβίβασης της εξουσίας, κατά την οποία έδωσε τη διαβεβαίωση ότι θα υποδεχθεί τις πολιτικές δυνάμεις της Γαλλίας «τις προσεχείς ημέρες».

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε μόλις 0,02% στις 552 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,19% στις 9.225 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 0,36% στις 23.632 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,15% στις 7.761 μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο, ανοδικά κινήθηκαν οι πωλήσεις της Inditex (μητρικής των Zara) στην αρχή του τρίτου τριμήνου, καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής μόδας στον κόσμο έδειξε ανθεκτικότητα παρά την αδύναμη καταναλωτική διάθεση και τις κακές καιρικές συνθήκες που έχουν πλήξει ανταγωνιστές.

Τα έσοδα αυξήθηκαν 9% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες τις πέντε εβδομάδες έως τις 8 Σεπτεμβρίου, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως ανακοίνωσε η ισπανική εταιρεία.

Στις αγορές εμπορευμάτων, το πετρέλαιο Brent ενισχύεται 1,5% στα 67,39 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI σημειώνει άνοδο 1,6% στα 63,64 δολάρια. Στον αντίποδα, η τιμή του χρυσού κινείται χαμηλότερα 0,1% στα 3.680 δολ./oz.

Επιπλέον, το ευρώ σημειώνει άνοδο 0,2% σε σχέση με το δολάριο στο 1,1723 δολ.



Source link

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων