ΟΤΕ: Ανεβάζει τον πήχη για τη μετοχή η NBG Securities

Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ, στα 19,8 ευρώ ή 29% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα θέτει η NBG Securities σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί τη σύσταση outperform, σημειώνοντας ότι η τιμή της μετοχής δεν αντανακλά τη θεμελιώδη αξία του ΟΤΕ.
Οπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, η μετοχή υποαποδίδει έναντι του Γενικού Δείκτη λόγω ενός συνδυασμού προβληματισμών, όπως η εξέλιξη του ανταγωνιστικού τοπίου στο γρήγορο Ιντερνετ μετά και την είσοδο της ΔΕΗ, η ωρίμανση της επιχείρησης, η έλλειψη ισχυρού λειτουργικού καταλύτη και η ύπαρξη πιο ελκυστικών value / growth μετοχών στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ωστόσο, εκτιμά ότι η μετοχή ταιριάζει σε ένα αμυντικό χαρτοφυλάκιο, λόγω της συνεπούς παραγωγής ταμειακών ροών, της χαμηλής μόχλευσης και της συνολικής αποζημίωσης των μετόχων (μερίσματα και επαναγορές μετοχών) που εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 480 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο ως το 2027.
Οσον αφορά στην πώληση της ρουμανικής θυγατρικής Telekom Romania, η χρηματιστηριακή υπολογίζει έσοδα 45 εκατ. ευρώ, που θα διανεμηθούν στους μετόχους ως έκτακτο μέρισμα.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.