Παπακυρίλλου (ΕΑΤ): Μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα «Σπίτι μου ΙΙ»

Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον για το νέο πρόγραμμα αγοράς πρώτης κατοικίας το «Σπίτι μου ΙΙ» καθώς έχουν ήδη εγκριθεί 550 εκατ. € από το σύνολο των 2 δις. € σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, Ισμήνη Παπακυρίλλου, σε τοποθέτησή της στο Φόρουμ των Δελφών.
Το δεδομένο αυτό δείχνει την ανάγκη που έχει ο κόσμος για να αγοράσει την πρώτη του κατοικία, καθώς ήδη 4.600 συμπολίτες μας έχουν πάρει την πρώτη έγκριση, ενώ η εντύπωση προκαλεί ότι το πρόγραμμα τρέχει από τα μέσα Ιανουαρίου.
Πρόσθεσε, δε, πως υπάρχει πολύ καλή περιφερειακή κατανομή και ότι το ενδιαφέρον για αγορά δε συγκεντρώνεται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ αποδίδουν και τα έξτρα κίνητρα για τις τρίτεκνες οικογένειες με 368 οικογένειες να έχουν ενταχθεί, αλλά και για περιοχές όπως ο Έβρος, η Ορεστιάδα, το Σουφλί και το Διδυμότειχο.
Ταυτόχρονα τρέχει και το πρόγραμμα Αναβαθμίζω το Σπίτι μου για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, ενώ έχουν εγκριθεί άτοκα δάνεια ύψους 20 εκατ. €. Επιπλέον, η τράπεζα συνεχίζει να χρηματοδοτεί επιχειρήσεις με λιγότερα από δέκα άτομα και κύκλο εργασιών κάτω των 2 εκατ. € μέσω του ΤΕΠΙΧ με το προϋπολογισμό του να αυξηθεί στα 2,5 δις. € και να έχει περιέχει ήδη πάνω από 1 δις. €.
Ένα ακόμα πρόγραμμα που πρόσφατα ξεκίνησε αφορά τις μικροπιστώσεις για κεφάλαιο από 3 έως και 25 χιλιάδες ευρώ, τα οποία δίνονται χωρίς εμπράγματες εγγυήσεις, κάτι που εκτιμάται ότι έχει μεγάλη απήχηση.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.