Παραδοχές Trump για Ουκρανία: Δεν είναι έτοιμοι ακόμα Putin – Zelensky για συνάντηση – Χρειάζεται υπομονή

H προσέγγιση του Trump στις διαπραγματεύσεις είναι να φέρει «βασικούς ηγέτες» σε ένα δωμάτιο και να τους αφήσει να καταλήξουν σε συμφωνία
Στην παραδοχή ότι οι πρόεδροι της Ρωσίας, Vladimir Putin και της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky δεν είναι έτοιμοι ακόμα να συναντηθούν προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, ο οποίος υποστήριξε ότι θα συνεχίσει να πιέζει για την ειρηνική επίλυση της ουκρανικής κρίσης.
«Κάτι θα συμβεί, αλλά αυτοί – Putin – Zelensky δεν είναι ακόμα έτοιμοι για διαπραγματεύσεις.
Αλλά κάτι πρόκειται να συμβεί.
Θα το κάνουμε» δήλωσε σε συνέντευξή του στο CBS ο Trump, αναφέροντας πως έχει πολύ καλές σχέσεις με τους ηγέτες της Ρωσίας, της Κίνας και της Β. Κορέας.
«Οι σχέσεις μου με όλους τους είναι πολύ καλές.
Θα μάθουμε πόσο καλές είναι τις επόμενες εβδομάδες ή δύο», δήλωσε υποστήριξε ο Trump, επισημαίνοντας ότι θα συνεχίσει να πιέζει για μια ειρηνική επίλυση της ουκρανικής κρίσης.
«Νομίζω ότι θα το βρούμε» ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Ο Trump τόνισε ότι η προσέγγισή του στις διαπραγματεύσεις είναι να φέρει «βασικούς ηγέτες» σε ένα δωμάτιο και να τους αφήσει να καταλήξουν σε συμφωνία
«Η προσέγγιση του Trump σε πολλές διπλωματικές διαπραγματεύσεις, είτε με τη Ρωσία και την Ουκρανία είτε με άλλες χώρες που βρίσκονται σε σύγκρουση, είναι να φέρει βασικούς ηγέτες σε ένα δωμάτιο και να τους αφήσει να καταλήξουν σε συμφωνία σε πραγματικό χρόνο, συχνά υπό την ηγεσία του… και να μην αποκλείει καμία πιθανότητα» επισήμανε το CBS.
Όπως είπε ο Trump, πίστευε ότι η ουκρανική σύγκρουση «θα ήταν η πιο εύκολη» από όλες αυτές που προσπαθεί να σταματήσει, αλλά η κατάσταση αποδείχθηκε «πολύ πιο περίπλοκη».
Χαρακτήρισε επίσης τη θέση του για την ουκρανική σύγκρουση «ρεαλιστική και ταυτόχρονα αισιόδοξη».
Επίσης, παραδέχθηκε ότι σε θέματα επίλυσης συγκρούσεων, συμπεριλαμβανομένης της ουκρανικής, μερικές φορές είναι απαραίτητο να «περιμένεις».
«Λοιπόν, πρέπει να το κάνεις αυτό», είπε o Trump απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν μερικές φορές πρέπει να «περιμένει».
Όπως ανέφερε το CBS, ο Trump είπε ότι η προσέγγισή του στην επίλυση πολλών διπλωματικών διαπραγματεύσεων απαιτεί υπομονή, ακόμη και όταν απαιτείται μια γρήγορη επίλυση.
www.bankingnews.gr
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.