Πληθαίνουν οι πληροφορίες για επικείμενο χτύπημα Ισραήλ στο Ιράν

Πληθαίνουν οι πληροφορίες για επικείμενο χτύπημα Ισραήλ στο Ιράν


Το Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε στρατιωτικό χτύπημα κατά του Ιράν μέσα στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τρεις πηγές του ABC.

Οι πηγές δεν γνώριζαν αν οι ΗΠΑ θα έχουν κάποιο ρόλο σε μια ενδεχόμενη ισραηλινή επίθεση στο Ιράν, αν και είναι πιθανό οι ΗΠΑ να προσφέρουν υλικοτεχνική υποστήριξη και να μοιραστούν πληροφορίες με το Ισραήλ που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε μια τέτοια επίθεση.

Οι ΗΠΑ έχουν προγραμματίσει συνομιλίες με Ιρανούς αξιωματούχους για τα πυρηνικά αυτό το Σαββατοκύριακο.

«Ο ανώτερος σύμβουλος και ειδικός απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ σχεδιάζει να ταξιδέψει στο Μουσκάτ την Κυριακή για έναν έκτο γύρο συνομιλιών με το Ιράν», σύμφωνα με πηγή του ABC. «Οι συζητήσεις αναμένεται να είναι τόσο άμεσες όσο και έμμεσες, όπως και σε προηγούμενους γύρους» πρόσθεσε.

Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν δήλωσε την Πέμπτη ότι η χώρα του θα συνεχίσει να εμπλουτίζει ουράνιο και δεσμεύτηκε να ανοικοδομήσει εγκαταστάσεις σε περίπτωση που καταστραφούν.

«Θα ακολουθήσουμε τον δικό μας δρόμο και θα έχουμε τον εμπλουτισμό», δήλωσε ο Πεζεσκιάν κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στο Ιλάμ, δυτική επαρχία του Ιράν.

«Θα χτίσουμε αυτή τη χώρα με αυτούς τους πολύ νέους ανθρώπους. Δεν είναι ότι αν, για παράδειγμα, κάποιος βομβαρδίσει τον τόπο μας, αυτό είναι το τέλος. Ό,τι κι αν κάνουν, θα την ξαναχτίσουμε», πρόσθεσε ο Πεζεσκιάν.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων