Πρωταγωνιστές οι πωλητές στη Wall Street

Ηπιες κινήσεις στη Wall Street


Πτώση στη Wall Street εν αναμονή των αποτελεσμάτων τριμήνου της Nvidia.

«Τα κέρδη της Nvidia θα είναι πραγματικά σημαντικά», δήλωσε ο επικεφαλής επενδύσεων στη St James’s Place στο Λονδίνο. «Το γεγονός ότι οι επενδυτές βλέπουν πλέον την Nvidia ως ένα επενδυτικό γεγονός δείχνει πόσο μεγάλη έχει γίνει αυτή η εταιρεία», πρόσθεσε.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,58% ή 244 μονάδες στις 42.098, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,56% στις 5.888 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,51% στις 19.100 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των UnitedHealth (+1,1%) και Apple (+0,5%) ενώ πτώση κατέγραψαν μόνο οι τίτλοι των Nike (-1,6%) και Merck & Co (-1,5%).

Στο μεταξύ, στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Oι αξιωματούχοι της Fed αναγνώρισαν στη συνεδρίαση του Μαΐου ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν «δύσκολες επιλογές» τους επόμενους μήνες αν ο πληθωρισμός αυξηθεί παράλληλα με την ανεργία.

Αυτή η προοπτική ενισχύεται από τις προβλέψεις του προσωπικού της Fed για αυξημένο κίνδυνο ύφεσης.

«Σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες σχολίασαν τον κίνδυνο ο πληθωρισμός να αποδειχθεί πιο επίμονος από ό,τι αναμενόταν», καθώς η οικονομία προσαρμόζεται στους υψηλότερους δασμούς που προτείνει η κυβέρνηση Τραμπ

Νωρίτερα, ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσαν τα πολυκαταστήματα Macy’s καθώς τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 16 σεντς και τα έσοδα στα 4,60 δισ. δολάρια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν προσαρμοσμένα κέρδη στα 14 σεντς και έσοδα στα 4,5 δισ. δολάρια. Κόντρα στα καλά αποτελέσματα η διοίκηση υποβάθμισε τις προοπτικές κερδοφορίας για το 2025 με τον CEO να δηλώνει ότι θα αυξήσει τις τιμές σε συγκεκριμένα προϊόντα προκειμένου να αντισταθμίσει τον αντίχτυπο από τους δασμούς.

Παραμένοντας στο εταιρικό μέτωπο, η GameStop, αλυσίδα καταστημάτων βιντεοπαιχνιδιών, ανακοίνωσε ότι αγόρασε 4.710 Bitcoin, αξίας 513 εκατ. δολαρίων, όπως μεταδίδει το CoinDesk.

Επιπλέον, ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 4,48% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά πέντε μονάδες βάσης στο 4%.

Στις αγορές εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου Brent ενισχύθηκε 1,2% στα 64,83 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI κινήθηκε υψηλότερα 1,4% στα 61,77 δολάρια. Στον αντίποδα, η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,1% στα 3.298 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο 0,4% έναντι του ευρώ, στο 1,1335 δολ.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων