Ρούμπιο: Η ανάπτυξη πολυεθνικής δύναμης στη Γάζας στην ατζέντα της συζήτησης στο Κατάρ

Ρούμπιο: Η ανάπτυξη πολυεθνικής δύναμης στη Γάζας στην ατζέντα της συζήτησης στο Κατάρ


Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο δήλωσε σήμερα ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν λάβει πληροφορίες για ένα πιθανό ψήφισμα του ΟΗΕ ή μια διεθνή συμφωνία που θα εξουσιοδοτεί την ανάπτυξη πολυεθνικής δύναμης στη Λωρίδα της Γάζας και θα συζητήσουν το θέμα αυτό στο Κατάρ την Κυριακή.

“Πολλές από τις χώρες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν σε κάποιο επίπεδο, είτε αυτό είναι οικονομικό, είτε στρατιωτικό ή και τα δύο, θα χρειαστούν (ένα ψήφισμα του ΟΗΕ ή μια διεθνή συμφωνία) γιατί το απαιτεί η εσωτερική τους νομοθεσία”, είπε ο Ρούμπιο σε δημοσιογράφους που ταξίδευαν με το αεροπλάνο του από το Ισραήλ προς το Κατάρ, καθ’ οδόν προς την Ασία. “Έχουμε λοιπόν μια ολόκληρη ομάδα που εργάζεται σε αυτό το προσχέδιο”, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων