Ρωσία και Βόρεια Κορέα εμβαθύνουν τη στρατιωτική τους συνεργασία
Η ρωσική αποστολή, υπό τον υφυπουργό Άμυνας της Ρωσίας Viktor Goremykin, έφτασε στη Βόρεια Κορέα στις 5 Νοεμβρίου και συμμετείχε σε συνομιλίες με την ηγεσία του Κορεατικού Λαϊκού Στρατού (KPA)
Ρωσική ανώτατη στρατιωτική αντιπροσωπεία πραγματοποίησε επίσκεψη στην Πιονγκγιάνγκ, με σκοπό την ενίσχυση της στρατιωτικο-πολιτικής συνεργασίας με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας (DPRK), ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2025.
Η αποστολή, υπό τον υφυπουργό Άμυνας της Ρωσίας Viktor Goremykin, έφτασε στη Βόρεια Κορέα στις 5 Νοεμβρίου και συμμετείχε σε συνομιλίες με την ηγεσία του Κορεατικού Λαϊκού Στρατού (KPA).
Ο Goremykin συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας της DPRK, No Kwang Chol, με αντικείμενο την εμβάθυνση του συντονισμού μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών.
Σύμφωνα με τη Μόσχα, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν σε κοινές στρατιωτικο-πολιτικές δράσεις μεταξύ του ρωσικού στρατού και του KPA.
Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο Goremykin υπογράμμισε ότι «οι αδελφικές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και DPRK διευρύνονται ενεργά σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής συνεργασίας».
Από την πλευρά του, ο No Kwang Chol δήλωσε ότι η επίσκεψη «συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυση της αδελφοσύνης μεταξύ των δύο στρατών και δίνει ώθηση στη συνεργασία μεταξύ των στρατιωτικο-πολιτικών δομών», τονίζοντας την πολιτική διάσταση της ενισχυόμενης συνεργασίας.
Επίσκεψη σε στρατιωτική σχολή
Το πρόγραμμα της ρωσικής αποστολής περιλάμβανε επίσκεψη στη στρατιωτική σχολή Red Flag Mangyongdae, ένα επίλεκτο εκπαιδευτικό ίδρυμα για τα παιδιά στελεχών του KPA.
Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι ενημέρωσαν τον Goremykin για το ιδεολογικό και ακαδημαϊκό πρόγραμμα σπουδών και του παρουσίασαν τις εγκαταστάσεις.
Στη συνέχεια, ο Ρώσος υφυπουργός πραγματοποίησε συνομιλίες με τον Pak Yong-il, υποδιευθυντή της Γενικής Πολιτικής Διεύθυνσης του KPA.
Ο Pak χαρακτήρισε την επίσκεψη σημαντική «για την ιδεολογική και πολιτική διαπαιδαγώγηση των στελεχών», αναδεικνύοντας την κεντρική θέση που κατέχει η στρατιωτικο-πολιτική εκπαίδευση στη διμερή σχέση.
Τελετή μνήμης
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τελετή στο Μνημείο Απελευθέρωσης της Πιονγκγιάνγκ, όπου η ρωσική αντιπροσωπεία κατέθεσε στεφάνια στη μνήμη Σοβιετικών στρατιωτών που σκοτώθηκαν το 1945 πολεμώντας κατά των ιαπωνικών δυνάμεων κατοχής.
www.bankingnews.gr
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




