Ρωσική κλιμάκωση: Οι βαριές εκφράσεις Μεντβέντεφ και το μήνυμα προς το Κίεβο

Ρωσική κλιμάκωση: Οι βαριές εκφράσεις Μεντβέντεφ και το μήνυμα προς το Κίεβο



Νέα έκρηξη ρητορικής από τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατά του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά τις καταγγελίες για επίθεση με drones

 

Η κλιμάκωση των λεκτικών επιθέσεων από τη ρωσική πλευρά συνεχίζεται, με αφορμή τις καταγγελίες περί απόπειρας ουκρανικού πλήγματος με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε κατοικία που συνδέεται με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Μετά τις δηλώσεις του Σεργκέι Λαβρόφ, τη σκυτάλη πήρε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, υιοθετώντας ακραίους χαρακτηρισμούς απέναντι στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, ο Μεντβέντεφ επιτέθηκε στον Ουκρανό πρόεδρο, υποστηρίζοντας ότι επιχειρεί να δυναμιτίσει οποιαδήποτε προοπτική αποκλιμάκωσης και επιδιώκει τη συνέχιση των εχθροπραξιών. Με ύφος που έρχεται να προστεθεί στην ήδη φορτισμένη ρητορική των τελευταίων ημερών, σημείωσε ότι ο Ζελένσκι «προσπαθεί να υπονομεύσει την επίλυση της σύγκρουσης» και ότι «θέλει πόλεμο», καταλήγοντας σε προσωπικές αναφορές που προκάλεσαν νέα έντονη συζήτηση.

The stinking Kiev bastard is trying to derail the settlement of the conflict. He wants war. Well, now at least he’ll have to stay in hiding for the rest of his worthless life.

— Dmitry Medvedev (@MedvedevRussiaE) December 29, 2025

Η παρέμβαση του πρώην Ρώσου προέδρου εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο επικοινωνιακής αντιπαράθεσης, με τη Μόσχα να επιχειρεί να παρουσιάσει το Κίεβο ως υπεύθυνο για κάθε εμπόδιο σε ενδεχόμενες διαπραγματεύσεις. Από την άλλη πλευρά, η ουκρανική ηγεσία απορρίπτει σταθερά τις ρωσικές κατηγορίες, επιμένοντας ότι η ασφάλεια και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας παραμένουν αδιαπραγμάτευτες.

Η νέα αυτή έξαρση της ρητορικής όξυνσης επιβεβαιώνει ότι το πεδίο της σύγκρουσης δεν περιορίζεται μόνο στα μέτωπα των επιχειρήσεων, αλλά μεταφέρεται και στο επίπεδο των μηνυμάτων, των συμβολισμών και της προσπάθειας επιρροής της διεθνούς κοινής γνώμης. Σε αυτό το περιβάλλον, κάθε δήλωση αποκτά ιδιαίτερο βάρος, τροφοδοτώντας έναν κύκλο αντιπαραθέσεων που καθιστά ακόμη πιο περίπλοκο τον δρόμο προς οποιαδήποτε πολιτική λύση.

Διαβάστε επίσης: Εγκώμια Λαβρόφ στον Τραμπ – Ο Μεντβέντεφ μιλά για αποτυχία του «συνασπισμού των προθύμων»

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων