Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν καταθέτει ο “Φραπές”, επικαλείται το δικαίωμα της σιωπής (LIVE)
Επικαλούμενος συνεχώς το δικαίωμα της σιωπής και απαντώντας σε κάθε ερώτηση βουλευτού-μέλους της εξεταστικής επιτροπής μονότονα, κυλά η κατάθεση του Γιώργου Ξυλούρη, γνωστού ως “Φραπέ” στην εξεταστική για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.
«Ξεφτιλίζομαι περισσότερο και από τον κάθε εγκληματία… βιώνω εξευτελισμό και ρετσινιά που δεν θα φύγει ποτέ από πάνω μου» ήταν η φράση με την οποία επέλεξε αρχικά να τοποθετηθεί ο αγροτοσυνδικαλιστής κατά την έναρξη της κατάθεσής του.
Ο αγροτοσυνδικαλιστής δήλωσε ότι «θα αποδειχθεί στο μέλλον ότι δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ παράνομα» και κατέστησε σαφές πως δεν προτίθεται να απαντήσει σε ερωτήσεις επικαλούμενος το δικαίωμα της σιωπής. Ο Ξυλούρης υποστήριξε ότι έχει στοχοποιηθεί άδικα και ότι η δημόσια έκθεσή του τον έχει οδηγήσει σε προσωπικό και οικογενειακό αδιέξοδο.
«Δεν μπορώ να απαντήσω για κάτι που δεν γνωρίζω», ανέφερε, προσθέτοντας: «επειδή έχω και εγώ τα δικαιώματα μου θα επικαλεστώ το δικαίωμα της σιωπής και δεν θα απαντήσω σε κανένα ερώτημα, είναι θέμα τιμής της δικής μου και της οικογένειάς μου». Με αυτή τη διατύπωση, ουσιαστικά προανήγγειλε ότι θα αξιοποιήσει πλήρως το δικαίωμα σιωπής. Οπερ και εγένετο…
Οι βουλευτές ρωτούν κανονικά σημαντικά στοιχεία της δικογραφίας, αλλά ο αγροτοσυνδικαλιστής, επικαλείται συνεχώς το δικαίωμα της σιωπής.
Μετά από σχετική ερώτηση του προεδρεύοντος, ο κ. Ξυλούρης σημείωσε ότι είναι ανοιχτός να δεχθεί ερωτήσεις ωστόσο θα επικαλεστεί το δικαίωμα της σιωπής λέγοντας ξανά ότι «δεν μπορώ να απαντήσω σε κάτι που δεν γνωρίζω».
Στην συνέχεια και μετά από μία σειρά τοποθετήσεων από τους βουλευτές που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή, ξεκίνησαν οι πρώτες ερωτήσεις, με τον κ. Ξυλούρη να επιμένει ότι «δεν μπορώ να απαντήσω σε καμία ερώτηση, σας το είπα, σας το ξεκαθάρισα».
Από το ΠΑΣΟΚ η κυρία Μιλένα Αποστολάκη ανέφερε ότι ο Ξυλούρης δεν έχει την ιδιότητα του υπόπτου ή του κατηγορούμενου και ως εκ τούτου δεν μπορεί να επικαλείται το δικαίωμα της σιωπής.
Να κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία κατά του μάρτυρα ζήτησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης. “Ήρθε με κάποιους σε συμβιβασμό για να μην μιλήσει;” αναρωτήθηκε η κα Διαμάντω Μανωλάκου από το ΚΚΕ.
Ο Νάσος Ηλιόπουλος από την Νέα Αριστερά είπε “δεν μπορεί να λέει ότι δεν γνωρίζει γιατί δεν είναι νομικός”, ενώ ο Κώστας Μπούμπας από την Ελληνική Λύση τόνισε “τον καλώ προσωπικό ως παιδί της λεβεντομάνας Κρήτης να μιλήσει. Το οφείλει στους συντοπίτες του”.
“Έχει νομική και ηθική υποχρέωση να καταθέσει. Δεν μπορεί στα ΜΜΕ να λέει ότι θα μιλήσει με αποκαλύψεις. Είναι κατηγορούμενος; Όχι. Άρα έχει υποχρέωση μαρτυρίας” σημείωσε ο . Γιώργος Ρούντας από την Νίκη
Από την πλευρά της, προσωπική επίθεση εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. “Έχετε το θράσος να λέτε ότι ξεφτιλίζεστε για έξι μήνες. Επι 6 μήνες ξεφτιλίζετε τον τόπο σας και τους συντοπίτες σας. Βγήκατε στα ΜΜΕ και λέγατε ότι θα μιλήσετε και κάποιοι σας μάζεψαν. Σας μάζεψε η οικογένεια Μητσοτάκη. Έχουμε διαδικασία αλληλοεκβιασμού. Έχει ανακοινώσει ότι έχει φορτηγό με στοιχεία και τώρα θέλει να τα κρύψει. Το δικαίωμα σιωπής το επικαλέστηκαν και άλλοι κολλητοί του Μητσοτάκη. Είστε στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης. Το μόνο που μπορεί να λειτουργήσει υπέρ σας είναι να δώσετε στοιχεία. Αντιλέγουμε στην στημένη μεθόδευση που είπατε στον μάρτυρα να επικαλείται το δικαίωμα σιωπής. Θα κριθεί ο μάρτυρας και η οικογένεια του.
Ο Γ. Ξυλούρης ισχυρίστηκε από την πλευρά του πως ο ίδιος ουδέποτε έδωσε συνεντεύξεις και ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι έχει “φορτηγό αποκαλυπτικών στοιχείων”.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




