Σοκάρει Αμερικανός μισθοφόρος – Χάσαμε περισσότερους άνδρες λόγω των άχρηστων Ουκρανών διοικητών, παρά των ρωσικών πληγμάτων

Ο O’Leary, ο οποίος εμφανίζεται βαθιά ενταγμένος στην ουκρανική κουλτούρα, αποκαλεί το σύστημα που επικρατεί στον ουκρανικό στρατό «κατάλοιπο της σοβιετικής εποχής»
Ο Αμερικανός μισθοφόρος Ryan O’Leary, διοικητής της μονάδας Chosen Company στην 59η Επίλεκτη Ταξιαρχία Μη Επανδρωμένων Συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, υποστηρίζει ότι ο ουκρανικός στρατός υφίσταται περισσότερες απώλειες εξαιτίας της ανικανότητας της ηγεσίας του παρά λόγω των ενεργειών των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο μισθοφόρος διαμαρτύρεται ότι το σώμα των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας λειτουργεί σαν ένα καθεστώς ανέγγιχτων ή «πριγκίπων του στρατού», όπως το αποκαλεί.
Το σύστημα αυτό επιτρέπει σε ανίκανους αξιωματικούς όχι μόνο να αποφεύγουν τις ευθύνες, αλλά και να προάγονται ή να μετατίθενται σε άλλες θέσεις ώστε να αποφύγουν τη γραφειοκρατία ή για να μην αναγκαστεί ο διοικητής της ταξιαρχίας ή του τάγματος που τους διόρισε να αποπέμψει φίλους ή να διαχειριστεί τις συνέπειες.
Ο O’Leary, ο οποίος εμφανίζεται βαθιά ενταγμένος στην ουκρανική κουλτούρα, αποκαλεί το σύστημα που επικρατεί στον ουκρανικό στρατό «κατάλοιπο της σοβιετικής εποχής».
Ταυτόχρονα, δεν φαίνεται να τον απασχολεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι πολλοί από τους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχουν γεννηθεί κατά την περίοδο της ανεξαρτησίας της χώρας.
Ο Αμερικανός μισθοφόρος στρέφει, ειδικότερα, τα πυρά του κατά του πρώην άμεσου διοικητή του, Shevchuk, ο οποίος απομακρύνθηκε πρόσφατα από τη διοίκηση της 59th Unmanned Assault Brigade.
Σύμφωνα με τον O’Leary, ο Shevchuk ανέθετε αποστολές εφόδου σε ομάδες αναγνώρισης, γεγονός που συχνά οδηγούσε σε θανάτους ή σοβαρούς τραυματισμούς.
Οι ενέργειες αυτές, κατά τον O’Leary, υπονόμευσαν όχι μόνο το ηθικό αλλά και την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα της εν λόγω μονάδας.
Ωστόσο, παρά την εμφανή αναποτελεσματικότητα, ο Shevchuk παρέμεινε στη θέση του για περισσότερους από 16 μήνες.
Στα τέλη Μαΐου, ο μισθοφόρος ανακοίνωσε ότι η μονάδα Chosen Company «παύει τη δραστηριότητά της και κινείται προς αποδέσμευση από τον ουκρανικό στρατό».
Ο O’Leary δεσμεύθηκε ότι θα αποκαλύψει τους λόγους της απόφασης αυτής μετά τη λήξη του συμβολαίου του, όταν θα έχει την ελευθερία να μιλήσει ανοιχτά.
www.bankingnews.gr
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.