Στο Μαξίμου οι κτηνοτρόφοι: Κρίσιμη συνάντηση με Μητσοτάκη πριν το αγροτικό συλλαλητήριο
Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους κτηνοτρόφων έχει προγραμματιστεί για αύριο Τρίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου
Σε μια χρονική συγκυρία αυξημένης πίεσης από τον αγροτικό κόσμο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προγραμματίζει συνάντηση με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου, στις 13:00, στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνάντηση αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν από τη μαζική κάθοδο αγροτών στην Αθήνα και το προγραμματισμένο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.
Νωρίτερα την ίδια ημέρα, στις 11:00, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Συμβούλιο της Ευρώπης, Alain Berset, επίσης στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο των διεθνών επαφών της κυβέρνησης.
Αγροτικές πιέσεις και πολιτικός χρόνος
Η συνάντηση με τους κτηνοτρόφους εντάσσεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι αγροτικές κινητοποιήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, με βασικά αιτήματα το κόστος παραγωγής, την ενέργεια, τις ζωοτροφές και τη συνολική βιωσιμότητα του πρωτογενούς τομέα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στόχος είναι να υπάρξει απευθείας δίαυλος επικοινωνίας με τον κλάδο, πριν οι κινητοποιήσεις κορυφωθούν στην πρωτεύουσα.
Προς συλλαλητήριο στο Σύνταγμα με τρακτέρ
Την ίδια ώρα, οι αγρότες προετοιμάζονται για το συλλαλητήριο υποδοχής που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2026, στις 16:00, στην πλατεία Συντάγματος. Όπως έχει ανακοινώσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η κινητοποίηση αποτελεί κορύφωση των αγροτικών αγώνων και θα συνοδευτεί από κάθοδο αγροτών με τα τρακτέρ τους στο κέντρο της Αθήνας.
Οι διοργανωτές επιδιώκουν να στείλουν σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση, ζητώντας ουσιαστικές παρεμβάσεις και όχι αποσπασματικά μέτρα, ενώ η χρονική εγγύτητα της συνάντησης στο Μαξίμου με τη μαζική κινητοποίηση προσδίδει επιπλέον πολιτικό βάρος στις συνομιλίες με τους κτηνοτρόφους.
Η κυβέρνηση καλείται πλέον να ισορροπήσει ανάμεσα στη δημοσιονομική πειθαρχία και στην ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα, σε μια συγκυρία όπου οι κοινωνικές πιέσεις από την περιφέρεια μεταφέρονται δυναμικά στο κέντρο της πολιτικής σκηνής.
Διαβάστε επίσης: Αγρότες με τρακτέρ στο Σύνταγμα: Η ΑΔΕΔΥ επιχειρεί να πλαισιώσει το συλλαλητήριο της Παρασκευής
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




