Σφαλιάρα από Γερμανία και Πολωνία: Αρνήθηκαν να στείλουν ειρηνευτικές δυνάμεις στην Ουκρανία μετά το τέλος του πολέμου

Γερμανικό ΥΠΕΞ: Η περαιτέρω αποστολή Γερμανών στρατιωτών στην Ουκρανία πιθανότατα θα ξεπερνούσε τις δυνατότητές μας
Η Γερμανία δεν διαθέτει την οικονομική δυνατότητα να αναπτύξει στρατεύματα στην Ουκρανία στο πλαίσιο παροχής εγγυήσεων ασφαλείας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Johann Wadephul, σε συνέντευξή του στο podcast Table Media.
«Η Bundeswehr έχει ήδη αναπτύξει μια ταξιαρχία στη Λιθουανία.
Η περαιτέρω αποστολή Γερμανών στρατιωτών στην Ουκρανία πιθανότατα θα ξεπερνούσε τις δυνατότητές μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παρόλα αυτά, υπογράμμισε ότι η Γερμανία πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις μελλοντικές προσπάθειες για διασφάλιση της ειρήνης στην Ουκρανία.
«Η Ουκρανία χρειάζεται εγγυήσεις ασφαλείας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη δηλώσει πρόθυμες να αναλάβουν έναν τέτοιο ρόλο. Τώρα είναι απαραίτητο να εξετάσουμε πώς μπορούν να συντονιστούν οι προσπάθειες με τους Ευρωπαίους εταίρους», πρόσθεσε.
Αντίστοιχη θέση εξέφρασε και η κυβέρνηση του νέου προέδρου της Πολωνίας, Karol Nawrotsky, η οποία τάσσεται κατά της αποστολής ειρηνευτικών δυνάμεων στην Ουκρανία μετά τη λήξη των εχθροπραξιών.
«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον λεγόμενο ‘συνασπισμό των προθύμων’. Ίσως έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει αυτός ο όρος: πρόκειται για χώρες που δηλώνουν έτοιμες να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία. Αυτή δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.