ΤΑΖ: «Όταν οι διακοπές ενός ολιγάρχη τελειώνουν στην Αθήνα»

ΤΑΖ: «Όταν οι διακοπές ενός ολιγάρχη τελειώνουν στην Αθήνα»

Η TAZ για τη σύλληψη του Μολδαβού ολιγάρχη Βλάντιμιρ Πλαχότνιουκ που ήταν φυγόδικος από το 2019. Επίσης η ανάγκη της Τουρκίας να εκμοντερνίσει άμεσα την αεράμυνά της στο γερμανικό Τύπο.

Στην πολύκροτη υπόθεση της σύλληψης του Μολδαβού μεγιστάνα και πρώην πολιτικού Vladimir (Vlad) Plahotniuc αναφέρεται εκτενές ρεπορτάζ της ΤΑΖ.
«Βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Κρατά στην αγκαλιά του μια πρώην Miss Μολδαβία, μαζί του και ο έμπιστός του, πρωταθλητής kickbox. Κάποτε ήταν κατηγορούμενος για φόνο, μετά αφέθηκε ελεύθερος, αργότερα έγινε πολιτικός. Μαζί του στην Αθήνα είχε 155.000 ευρώ σε μετρητά, 17 ταυτότητες, πολλά Rolex.
Προορισμός: Ντουμπάι. Η ελληνική αστυνομία συλλαμβάνει την τριάδα».
Κάπως έτσι περιγράφει η γερμανική εφημερίδα τη στιγμή της σύλληψης στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Μοιάζει με αστυνομική σειρά, παρατηρεί η ΤΑΖ. «Αυτό ακριβώς συνέβη.
Ο μεγιστάντας Vladimir (Vlad) Plahotniuc, ο οποίος έφυγε από τη Μολδαβία το 2019 και καταζητείται από την Interpol από τον Φεβρουάριο, κατέφυγε στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα», σημειώνει η εφημερίδα και σε άλλο σημείο παρατηρεί:
«Ο Πλαχότνιουκ εκπροσωπεί ένα κεφάλαιο της μετασοβιετικής διαπλοκής και προσπάθειας επιρροής.
Επίσημα ήταν επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, ανεπίσημα επικεφαλής των πάντων: της πολιτικής, της δικαστικής εξουσίας, των ΜΜΕ, του μηχανισμού ασφαλείας.
Στη Δύση είχε υποσχεθεί ότι θα λειτουργούσε ως προπύργιο απέναντι στη ρωσική απειλή. Στο εσωτερικό όμως χρησιμοποίησε τις ίδιες μεθόδους με εκείνες που πολεμούσε».
Όπως υπενθυμίζει το δημοσίευμα, είχε προσπαθήσει πολλές φορές «να αποσταθεροποιήσει τη Μολδαβία: με εξαγορά ψήφων, ενορχηστρωμένες διαδηλώσεις, φιλορωσικές καμπάνιες». Κλείνοντας, το δημοσίευμα σημειώνει:
«Αυτή η σύλληψη είναι ένα σημαντικό μήνυμα για τη Μολδαβία και τους πολίτες της που αμφιβάλλουν ότι η δικαιοσύνη είναι εφικτή».

www.bankingnews.gr

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων