Τακτικισμοί από ΗΠΑ: Το ΥΠΕΞ «δεν σχολιάζει, ούτε επιβεβαιώνει» την παροχή άδειας στην Ουκρανία για πλήγματα βαθιά στη Ρωσία

Τακτικισμοί από ΗΠΑ: Το ΥΠΕΞ «δεν σχολιάζει, ούτε επιβεβαιώνει» την παροχή άδειας στην Ουκρανία για πλήγματα βαθιά στη Ρωσία

«Δεν πρόκειται να το σχολιάσω και δεν σκοπεύω να το επιβεβαιώσω», δήλωσε η Bruce

Το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες περί άρσης των περιορισμών στο βεληνεκές των όπλων που παραδίδονται στην Ουκρανία, όπως επεσήμανε η επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του αμερικανικού ΥΠΕΞ, Tammy Bruce, κατά τη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
«Δεν πρόκειται να το σχολιάσω και δεν σκοπεύω να το επιβεβαιώσω», δήλωσε η Bruce, όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς των γερμανικών αρχών ότι μια σειρά χωρών, ανάμεσά τους και οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν άρει τους περιορισμούς στο εύρος των επιτρεπόμενων χτυπημάτων με όπλα που παραδίδονται στο Κίεβο.
Στις 26 Μαΐου, ο Γερμανός Καγκελάριος Friedrich Merz ανακοίνωσε ότι η χώρα του αίρει όλους τους περιορισμούς που σχετίζονται με τη χρήση γερμανικών όπλων από τις ουκρανικές δυνάμεις επί ρωσικού εδάφους. Σύμφωνα με τον ίδιο, παρόμοιες αποφάσεις έχουν λάβει επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία.
Από τη ρωσική πλευρά, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου, Dmitry Peskov, προειδοποίησε ότι η απόφαση αυτή είναι δυνητικά επικίνδυνη και αντίκειται σε κάθε προσπάθεια ειρηνικής διευθέτησης της σύγκρουσης.

www.bankingnews.gr



Source link

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων