ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Τα “ακροβατικά” του Α.Τσίπρα με τις υπαρκτές παρακολουθήσεις και οι εκλογές – Με Παππά-Σαράφη απαντά η κυβέρνηση – Οι servicers και ο Άρειος Πάγος -Πωλείται ο Άκτωρ;

Share:

Τι θα κάνει σήμερα στη Βουλή ο Α.Τσίπρας; έχοντας στο χέρι τον φάκελο Ράμμου για τις παρακολουθήσεις, ετοιμάζεται για ένα “ύστατο” πολιτικό παιχνίδι που εκτιμά πως θα του επιτρέψει να “γυρίσει” τον τροχό των αλλεπάλληλων δημοσκοπήσεων που φέρνουν στην πρώτη θέση και με διαφορά, τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ.

Θα καταγγείλει, θα πει ονόματα  και θα αποχωρήσει με την κοινοβουλευτική του ομάδα; Χλωμό το βλέπω. Θα υποβάλλει πρόταση μομφής στον πρόεδρο της Βουλής που δεν “επέτρεψε” στον Ράμμο να ενημερώσει για τα “ευρήματά” του; Δε…λέει. Ποιος ασχολείται με τον Τασούλα, τις διαδικασίες και τα νομικίστικα;

Το πιο πιθανό, λένε οι πολιτικοί αναλυτές, είναι να υποβάλλει πρόταση μομφής στην κυβέρνηση, ώστε επί τρεις ημέρες να τη “σφυροκοπεί” για το σύνολο των πεπραγμένων της. Και αυτή όμως η επιλογή έχει τα μειονεκτήματά της, αφού, πρώτον συσπειρώνει τη ΝΔ, δεύτερον δίνει στον Μητσοτάκη χώρο να του πει τα…σχολιανά του (τελευταία ο “Σαράφης” της Novartis και τα SMS του Παππά) και τρίτον, δεν πρόκειται να κάτσει να παρακολουθήσει “κοκορομαχίες” Βουλής ο πολύς ο κόσμος. (έχει σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί).

Φίλος μου καλός, που δεν έχει πληροφόρηση αλλά ξέρει από ψυχολογία, μου είπε τι θα έκανε αυτός στη θέση του Αλέξη. “Χαμένο για χαμένο τον έχουνε, τίποτα δεν δείχνει πως μπορεί να πάρει κεφάλι, ο Μητσοτάκης ετοιμάζεται να ξανα-μοιράσει 250άρια για το Πάσχα στους εκατοντάδες χιλιάδες που μοίρασε και τα Χριστούγεννα, ανοίγει η πλατφόρμα για τα “ψιλά” του market pass που θα προπληρώνει το τρίμηνο για τα σούπερ μάρκετ, ελπίδα καμιά. Θα το έκανα λίμπα το “μαγαζί” και όπου βγει. Θα υπέβαλα παραίτηση από τη βουλευτική μου ιδιότητα, θα έβαζα τους βουλευτές μου να κάνουν το ίδιο και σε 40 μέρες θα είχαμε εκλογές…”

Χοντραίνει το “παιχνίδι”. Και βέβαια, μια τέτοια στάση, μπορεί να έχει τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που ο προαναφερόμενος φίλος εκτιμά. Ίδωμεν.

Πάντως, ανεξαρτήτως όλων αυτών, ακόμα και με το δεδομένο να κάνει ο Ράμμος παιχνίδι με τον Αλέξη, παρακολουθήσεις είχαμε. Όπως είχαμε και SMS με Παππά, Καλογρίτσα, Αρτεμίου.

Το ότι οι “κορυφές” των κομμάτων θέλουν να μας περνάνε για χαζούς, δεν θα πει και πως είμαστε.

Αλλάζουμε πίστα. 

Σήμερα ο Άρειος Πάγος συνεδριάζει για να αποφασίσει σχετικά με το αν οι servicers δικαιούνται να προχωρούν σε πλειστηριασμούς ακινήτων για τα χρέη των δανειοληπτών που διαχειρίζονται για λογαριασμό των funds που τα αγόρασαν από τις τράπεζες. Λένε, πως η Ολομέλεια θα ανατρέψει την προσωρινή απόφαση που έβαζε stop στους πλειστηριασμούς. Η απόφαση που σίγουρα θα διαρρεύσει, θα εφαρμοστεί αφού καθαρογραφεί. Πόσο χρόνο παίρνει αυτή η διαδικασία; Ζήσε Μάη μου. 

Εν ολίγοις, μετά τις εκλογές. 

Προφανώς έχετε καταλάβει ότι ουκ ολίγα πράγματα παίρνουν μετάθεση για την μετεκλογική εποχή. (Ιδιωτικοποιήσεις τραπεζών με έξοδο του ΤΧΣ, συγχωνεύσεις, διαγωνισμός για την Αττική Οδό, Εγνατία, διόδια στις παλιές παραχωρήσεις, Λάρκο και…ων ουκ έστι αριθμός).

Ο Ελλάκτωρ, σε τίποτα δεν θα θυμίζει σε λίγο καιρό από τον παλαιό όμιλο με τις πολυσχιδείς του δραστηριότητες. Αν πουληθεί και ο Άκτωρας, μένουν μόνο οι συμμετοχές στην Αττική Οδό, στη Γέφυρα Τίου, στον Μωρέα και η Reds. Ποιος όμως μπορεί να πάρει τον Άκτωρα, που έχει και ουκ ολίγες εκατοντάδες εργαζομένους; Να είναι ο κ.Κούτρας με τους Κύπριους; Χλωμό. Δύσκολα οι τράπεζες δίνουν δάνεια για επιχειρήσεις προσωποκεντρικές, όταν μάλιστα τα πρόσωπα έχουν μια κάποια ηλικία. Στην πιάτσα, συζητούν και την Intrakat. Έργα πολλά παίρνει, χρήμα υπάρχει, στελέχη έμπειρα χρειάζεται.

ΑΓΟΡΑ: Οι καταναλωτές που πάνε στο σούπερ μάρκετ θα αργήσουν πολύ να καταλάβουν τι σημαίνει ότι οι βιομηχανίες αρχίζουν να στέλνουν τιμοκαταλόγους με μειώσεις τιμών. Όπως και τα twitt του Άδωνι που λένε για σταθεροποίηση τιμών σε εκατοντάδες κωδικούς του καλαθιού του νοικοκυριού. Ό,τι ανεβαίνει, στην περίπτωση του σούπερ μάρκετ, σπάνια, έως ποτέ κατεβαίνει. 

B&B



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Πυρκαγιές σε εργοστάσια στο Ασπρόπυργο

Next Article

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ Ε Γ Σ 04.01.23

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Απέκτησε τα νύχια που ονειρεύεσαι, που θα είναι δυνατά και…