Τα ζυθοποιεία της Ελλάδας ανοίγουν τις πόρτες τους: Ζήσε τη μαγεία της μπύρας – FinanceNews.gr

Το Σαββατοκύριακο 27-28 Σεπτεμβρίου 2025, η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών ανοίγει ξανά τις πόρτες των ζυθοποιείων της χώρας, προσκαλώντας το κοινό να ζήσει από κοντά τη μαγεία της μπύρας. Η δράση “Ανοιχτά Ζυθοποιεία”, που φέτος πραγματοποιείται για 6η συνεχή χρονιά, έχει καθιερωθεί ως ένα ετήσιο ραντεβού με τους λάτρεις της μπύρας και όσους θέλουν να γνωρίσουν τη διαδικασία παραγωγής του πιο δημοφιλούς ποτού στον κόσμο.
Τι περιλαμβάνει η εμπειρία
Η πρωτοβουλία δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να:
Ανακαλύψουν τον κόσμο της μπύρας, τα χαρακτηριστικά της και την ιστορία της.
Δουν από κοντά τα στάδια παραγωγής και τις πρώτες ύλες της ζυθοποίησης.
Συνομιλήσουν με τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από κάθε μπουκάλι μπύρας.
Δοκιμάσουν διαφορετικά είδη μπύρας και να ανακαλύψουν τι τα κάνει μοναδικά.
Ζυθοποιεία που συμμετέχουν φέτος
Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν ζυθοποιεία και μικροζυθοποιίες από όλη την Ελλάδα, όπως:
Αθηναϊκή Ζυθοποιία (Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη)
Ζυθοποιία Πηνειού ΑΕ (Λάρισα)
Ικαριακή Ζυθοποιία (Ικαρία)
Κρητικές Ζυθοποιίες – Ζηδιανάκης (Ηράκλειο)
Κρητική Ζυθοποιία (Χανιά)
Μικροζυθοποιία Κυκλάδων (Τήνος)
Local Streets Beer (Βόλος)
Μικροζυθοποιία Μυκόνου (Μύκονος)
Septem (Ωρολόγιο Αυλωναρίου, Εύβοια)
Ολυμπιακή Ζυθοποιία (Ριτσώνα, Εύβοια)
Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκη)
Siris Craft Brewery (Σέρρες)
Εκδηλώσεις και γευστικές εμπειρίες
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε:
Ξενάγηση στους χώρους παραγωγής και εμφιάλωσης.
Καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή διαφορετικών τύπων μπύρας.
Συζήτηση με τους ζυθοποιούς και γνωριμία με νέες και γνωστές ετικέτες, ακόμη και φρέσκια μπύρα απευθείας από το καζάνι.
Χρήσιμες πληροφορίες
Η είσοδος και η συμμετοχή σε ξεναγήσεις και δοκιμές είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Για ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες απαιτείται προεγγραφή ή τηρείται σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα. Συνιστάται η απευθείας επικοινωνία με το ζυθοποιείο που επιθυμεί να επισκεφθεί ο ενδιαφερόμενος.
Η κατανάλωση αφορά αποκλειστικά άτομα άνω των 18 ετών και πρέπει να γίνεται πάντα υπεύθυνα.
Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών προωθεί την κουλτούρα της μπύρας και ενθαρρύνει τη συνειδητή, υπεύθυνη κατανάλωσή της, καθιστώντας τα “Ανοιχτά Ζυθοποιεία” μια μοναδική εμπειρία για τους λάτρεις του ποτού αλλά και για όσους θέλουν να γνωρίσουν την ελληνική ζυθοποιία από κοντά.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.