Το κρέας έγινε τελικά …ψάρι, στις τιμές φυσικά – Financial Report
Ο γενικός δείκτης για τα κρέατα αυξήθηκε 10,6% τον Οκτώβριο του 2025 σε ετήσια βάση δηλαδή σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2024, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία σε μηνιαία βάση (Οκτ. ’25/Σεπτ. ’25) το μοσχάρι αυξήθηκε 5,3%, το αρνί και κατσίκι 3,4% και το χοιρινό 1,6%.
Πόσο στοιχίζουν σήμερα τα κρέατα; Παρακάτω καταγράφονται ενδεικτικές λιανικές τιμές Νοεμβρίου. Οι τιμές προέρχονται από πρόσφατα επίσημα περιφερειακά δελτία πιστοποίησης τιμών (λιανικές τιμές με ΦΠΑ) και δίνουν ρεαλιστικό εύρος αγοράς.
Μοσχάρι:
• μπριζόλα 16,2 €/κιλό, μπούτι/σπάλα/κιλότο 15,5–15,6 €/κιλό (ΠΕ Δράμας).
• ενιαία κατηγορία «νεαρό μοσχάρι (κιλότο/στρογγυλό/τρανς/νουά)» 17,23 €/κιλό (ΠΕ Ξάνθης).
Χοιρινό:
• μπούτι με κόκαλο 7,0 €/κιλό, άνευ 8,4-8,9 €/κιλό, πανσέτα 7,6-7,9 €/κιλό (ΠΕ Ξάνθης & ΠΕ Δράμας).
Αρνί: 14,6 €/κιλό (μέση λιανική, ΠΕ Ξάνθης).
Κατσίκι: 14,6 €/κιλό (μέση λιανική, ΠΕ Ξάνθης).
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




