Το μεγάλο παζάρι – Ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία ζητά ο ηττημένος Zelensky

Το μεγάλο παζάρι - Ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία ζητά ο ηττημένος Zelensky

Ο Zelensky υπογράμμισε ότι η Ουκρανία χρειάζεται «ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας για μια πραγματικά αξιόπιστη και διαρκή ειρήνη».

Κλιμακώνται το παζάρι για τις εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία, με τον ηττημένο πρόεδρο Volodymyr Zelensky, να τονίζει την ανάγκη ισχυρών εγγυήσεων ασφαλείας για να τερματιστούν οι «εντυπωσιακές επιθέσεις» της Ρωσίας, μετά τα χθεσινοβραδινά πλήγματα στη χώρα του.

Σύμφωνα με τον Zelensky, πάνω από δώδεκα Ουκρανοί τραυματίστηκαν σε επίθεση στην περιοχή Sumy, ενώ καταδίκασε την «αποτρόπαια» επίθεση σε σταθμό διανομής αερίου στην Οδησσό,

 «Εντυπωσιακές επιθέσεις» και πίεση προς τη Μόσχα

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας χαρακτήρισε τις ενέργειες αυτές «εντυπωσιακές επιθέσεις», τονίζοντας ότι επιβεβαιώνουν την ανάγκη πίεσης προς τη Μόσχας και την επιβολή νέων κυρώσεων και δασμών, έως ότου η διπλωματία λειτουργήσει πλήρως.
Ο Zelensky υπογράμμισε ότι η Ουκρανία χρειάζεται «ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας για μια πραγματικά αξιόπιστη και διαρκή ειρήνη».
Σύμφωνα με αξιωματούχους που γνωρίζουν το ζήτημα, επεξεργάζεται μια συνθήκη τύπου ΝΑΤΟ, η οποία θα εγγυάται ότι οι σύμμαχοι της Ουκρανίας θα προστρέξουν στην άμυνά της σε περίπτωση μελλοντικής ρωσικής επίθεσης.
Το σχέδιο αυτό θα μπορούσε να ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα.
Όπως και οι Ηνωμένες Πολιτείες, έτσι και η Ιταλία, σύμφωνα με το Sky News, αντιτίθεται στην αποστολή στρατευμάτων στο έδαφος της Ουκρανίας. 

www.bankingnews.gr



Source link

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων