Φάμελλος για δυστύχημα Τεμπών: Να μην υπάρξει μπάζωμα της αλήθειας όπως στην προανακριτική με τον Τριαντόπουλο 

Φάμελλος για δυστύχημα Τεμπών: Να μην υπάρξει μπάζωμα της αλήθειας όπως στην προανακριτική με τον Τριαντόπουλο 



Στις κινήσεις αναφορικά με το «σκάνδαλο» της Ομάδας Αλήθειας, αναφέρθηκε στην εισήγηση του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο πρόεδρος του κόμματος Σωκράτης Φάμελλος.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η προαναγγελία για μήνυση και αγωγή εναντίον μου είναι ακόμα ένα περιστατικό αντιδημοκρατικού κατήφορου της ΝΔ. Στόχος τους είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και εντολέας είναι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τους ενοχλούμε με τις πρωτοβουλίες μας και αυτό φαίνεται. Η μήνυση και η αγωγή είναι πολιτική δίωξη από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη. Πρέπει να πάρουν θέση όλα τα προοδευτικά κόμματα και να κινητοποιηθεί ο δημοκρατικός κόσμος. Θα καταθέσουμε και ερώτηση απευθείας στον Πρωθυπουργό».

Αναφέρθηκε στο «έγκλημα των Τεμπών» λέγοντας: «Η δικογραφία στη Βουλή έχει έρθει χωρίς κατηγορητήριο και χωρίς ελεγχόμενους και με ευρύ χρονοδιάγραμμα, σε αντίθεση δηλαδή με τη δικογραφία για τον Τριαντόπουλο, που περιόριζε και τα αδικήματα και τα πρόσωπα. Προειδοποιούμε να μη γίνει το ίδιο μπάζωμα της αλήθειας, όπως με την προανακριτική Τριαντόπουλου».

«Δεν θέλουμε να υπάρχει καμία σκιά»

Σημείωσε ακόμη ότι «Χρειάζεται ουσιαστική και πλήρης έρευνα της δικογραφίας. Έχουμε ζητήσει η έρευνα να διευρυνθεί και χρονικά, και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε προηγούμενες. Δεν θέλουμε να υπάρχει καμία σκιά. Αλλά δεν θα δεχτούμε να υπάρχει καμία υποβάθμιση των κατηγοριών για τον κ. Καραμανλή και γενικά την περίοδο Μητσοτάκη και προειδοποιούμε να μην επιχειρηθεί κανένας συμψηφισμός. Παραμένει η απαίτησή μας να έρθουν όλα τα στοιχεία και οι πραγματογνωμοσύνες στη Βουλή. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα υπάρξει σύνταξη κατηγορητηρίου με αντικειμενικά στοιχεία και πλήρη διερεύνηση της δικογραφίας».

Άσκησε κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης: «Το υπερπλεόνασμα των 6,5 δισεκατομμυρίων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το 2024 προέρχεται κατά κύριο λόγο από τους άδικους, έμμεσους φόρους και την υπερφορολόγηση που έχει επιβάλλει ο κ. Μητσοτάκης. Διαμορφώθηκε πλαίσιο αξόνων και προετοιμάστηκε ειδική έκδοση με τους 10+1 άξονες, της πολιτικής μας πρότασης, που είναι διαθέσιμη για τους πολίτες σε όλες τις οργανώσεις μας. Με το έντυπο αυτό θα ξεκινήσουμε εξωστρεφή καμπάνια και διάλογο με την κοινωνία».

«Βασική αντίληψη του Συνεδρίου μας είναι η ανατροπή»

Αναφέρθηκε στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: «Βασική αντίληψη του Συνεδρίου μας είναι η ανατροπή. Μία ανατροπή και στο κόμμα μας και στην πολιτική κατάσταση στη χώρα. Οι προτάσεις μας πρέπει να είναι και καινοτόμες και ανατρεπτικές. Αμφισβητούμε το σύστημα εξουσίας και δεν βολευόμαστε με διαχειριστικές λύσεις. Ετοιμάζονται μεγάλες προσυνεδριακές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα μέχρι το Συνέδριο, αρχής γενομένης από την Πάτρα τη Δευτέρα το απόγευμα. Το Συνέδριο του Ιουνίου πρέπει να είναι ανοιχτό, ευρωπαϊκό, ξεκάθαρα πολιτικό, με κοινωνικό χαρακτήρα που θα δώσει έμφαση και στον πολιτισμό και στη νεολαία. Να γίνει μία πολιτική γιορτή».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων