Φρουροί της Επανάστασης: Το Ιράν θα υπαγορεύσει πότε θα τελειώσει ο πόλεμος, θα δώσουμε σκληρό μάθημα στον εχθρό
Το Ιράν συνεχίζει μια παρατεταμένο μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων εναντίον αμερικανικών βάσεων στην περιοχή και ισραηλινών στρατιωτικών θέσεων βαθιά μέσα στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη
Ο Διοικητής του Στρατηγείου Khatam al-Anbiya του Ιράν, Αρχιστράτηγος Ali Abdollahi, δεσμεύτηκε ότι το Ιράν θα καθορίσει το τέλος της μάχης και θα κάνει τον εχθρό να μετανιώσει που ξεκίνησε τον πόλεμο.
Ο αρχιστράτηγος Abdollahi, διοικητής του Στρατηγείου Khatam al-Anbiya (των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν), απευθύνθηκε στον ιρανικό λαό μέσω ηχητικού μηνύματος το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, δηλώνοντας ότι μόνο το Ιράν θα υπαγορεύσει πώς θα τελειώσει η μάχη.
«Θα κάνουμε τον εχθρό να το μετανιώσει», είπε, προσθέτοντας ότι οι αμερικανικές και ισραηλινές δυνάμεις έχουν ήδη υποστεί σημαντικές απώλειες.
Οι δηλώσεις του έγιναν ενώ το Ιράν συνεχίζει μια παρατεταμένο μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων εναντίον αμερικανικών βάσεων στην περιοχή και ισραηλινών στρατιωτικών θέσεων βαθιά μέσα στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
Ο Αρχιστράτηγος Ebrahim Jabbari δήλωσε στο Al Mayadeen ότι περισσότεροι από 1.200 πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από το Ιράν προς πολλαπλές κατευθύνσεις αμέσως μετά τα αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα.
Ο Ebrahim Jabbari υπογράμμισε ότι οι πύραυλοι που χρησιμοποιήθηκαν σήμερα προέρχονταν από παλαιότερα αποθέματα του Ιράν, προειδοποιώντας ότι το πιο προηγμένο οπλοστάσιο της χώρας δεν έχει ακόμη χρησιμοποιηθεί.
Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν νωρίτερα μέσα στην ημέρα ότι 220 πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από το Ιράν από το πρωί του Σαββάτου (28/2), ενώ πηγές που επικαλείται το Tasnim News Agency ανέφεραν ότι εκτιμήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών δείχνουν πως περισσότερο από το 90% έπληξαν τους προβλεπόμενους στόχους τους.
Ενιαίο μήνυμα από την ηγεσία του Ιράν
Ανώτεροι αξιωματούχοι του Ιράν διατύπωσαν παρόμοιες θέσεις.
Ο Γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν, Ali Larijani, δήλωσε ότι ο λαός και οι στρατιώτες του Ιράν θα διδάξουν σε όσους εξαπέλυσαν την επίθεση «ένα αξέχαστο μάθημα».
Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής του ιρανικού Κοινοβουλίου, Ebrahim Azizi, διαβεβαίωσε ότι η απάντηση θα είναι αρκετά επώδυνη ώστε να κάνει τον εχθρό να μετανιώσει, τονίζοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα διατηρήσουν τη «αποφασιστική και ισχυρή» στάση τους.
Καταιγιστικές εξελίξεις
Ανταποκριτής του Al Mayadeen στην Τεχεράνη μετέδωσε ότι το Ιράν έχει εντάξει στα δεδομένα της σύγκρουσης και το Στενό του Hormuz, ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία διέλευσης παγκόσμιας ναυσιπλοΐας, υπογραμμίζοντας ότι η Τεχεράνη διαθέτει σημαντικά μέσα πίεσης που δεν έχει ακόμη αξιοποιήσει πλήρως.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το Ιράν σχεδιάζει να εισαγάγει «πιο προηγμένα, ακριβή και καταστροφικά όπλα τις επόμενες ώρες και ημέρες», γεγονός που υποδηλώνει ότι τα τρέχοντα πλήγματα αποτελούν μόνο το αρχικό στάδιο μιας ευρύτερης εκστρατείας.
Παρομοίως, πηγή που επικαλείται το CNN ανέφερε ότι οι πυραυλικές και αμυντικές δυνατότητες του Ιράν παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ανέπαφες, με την Τεχεράνη να είναι πλήρως προετοιμασμένη για μια παρατεταμένη σύγκρουση.
www.bankingnws.gr
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




