ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

102 Δισεκατομμυριούχοι απαιτούν: “Επιτέλους φορολογήστε μας ! “

Share:

Περισσότεροι από εκατό δισεκατομμυριούχοι, μεταξύ αυτών και η κληρονόμος του Walt Disney, Abigail Disney, υπογράφουν ανοικτή επιστολή προς τις κυβερνήσεις τους, με την οποία ζητούν να αυξήσουν τη φορολογία σε όσους έχουν εισόδημα άνω των 5 εκατ. δολαρίων.

H κληρονόμος του Walt Disney, Abigail Disney

Εκτιμούν ότι ένας «φόρος πλούτου» θα αποφέρει έσοδα 2,52 τρισ. δολαρίων, ποσό αρκετό για να βγουν από τη φτώχεια 2,3 δισ. άνθρωποι.

Τη στιγμή που οι ηγέτες και οι επιχειρηματίες του κόσμου συνομιλούν για ακόμη μία φορά ψηφιακά και όχι στις πολυτελείς αίθουσες και στα πολυτελή ξενοδοχεία του Νταβός, δέχονται νέα κρούση από ομάδα βαθύπλουτων που για πολλοστή φορά ζητούν επιτακτικά από τις κυβερνήσεις των χωρών τους να τους φορολογήσουν αδρά.

O δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής Nick Hanauer από τους πρώτους που έβαλαν λεφτά στην Amazon

Αυτή τη φορά πρόκειται για μια ομάδα 102 εκατομμυριούχων και δισεκατομμυριούχων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται η κληρονόμος του Walt Disney, Abigail Disney, με σταθερή παρουσία στις εκκλήσεις αυτού του είδους, και ο Nick Hanuer , ιδρυτής επενδυτικής εταιρείας, που αυτοαποκαλούνται «πατριώτες εκατομμυριούχοι».

  • «Οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε να πούμε ότι, ενώ ο κόσμος υποφέρει τόσο πολύ τα τελευταία δύο χρόνια, εμείς έχουμε δει πραγματικά τον πλούτο μας να αυξάνεται κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ωστόσο λίγοι, αν έστω και ένας, από εμάς μπορεί να πει ειλικρινά ότι πληρώνουμε το δίκαιο μερίδιο που θα μας αναλογούσε στους φόρους»,

επισημαίνει η ομάδα, η οποία υποστηρίζεται από 3 ξεχωριστούς οργανισμούς:

  • τους Patriotic Millionaires με έδρα τις ΗΠΑ,
  • τους Tax Me με έδρα τη Γερμανία και τους
  • Millionaires for Humanity με έδρα τη Δανία.

Η επιστολή υπογράφεται από άτομα από εννέα χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά και της Γερμανίας.

Στην επιστολή, η ομάδα υποστηρίζει ότι το διεθνές φορολογικό σύστημα έχει δημιουργήσει έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των απλών ανθρώπων και των ελίτ, που είναι οι «αρχιτέκτονες αυτού του συστήματος».

  • «Ο κόσμος – κάθε χώρα σε αυτόν – πρέπει να απαιτήσει από τους πλούσιους να πληρώσουν το δίκαιο μερίδιο που τους αναλογεί. Φορολογήστε εμάς τους πλούσιους, και φορολογήστε μας τώρα»

Η χρονική στιγμή της επιστολής συμπίπτει με το διαδικτυακό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) αυτής της εβδομάδας, όπου παγκόσμιοι ηγέτες και ισχυροί επιχειρηματίες συναντώνται για να συζητήσουν βασικές παγκόσμιες προκλήσεις και λύσεις.

Η ομάδα των εκατομμυριούχων επισημαίνει ότι το φόρουμ έχει παράγει «λίγη ρεαλιστική αξία».

  • «Μέχρι οι συμμετέχοντες να αναγνωρίσουν την απλή, αποτελεσματική λύση κοιτάζοντάς τους εαυτούς τους κατάματα – φορολογώντας τους πλούσιους – οι καθημερινοί άνθρωποι θα συνεχίσουν να βλέπουν τη φερόμενη αφοσίωσή τους στην επίλυση των παγκόσμιων προβλημάτων σαν ένα είδος παράστασης»…

Εκπρόσωπος του World Economic Forum σχολίασε στο Reuters ότι η πληρωμή δίκαιου μεριδίου φόρων είναι μία από τις βασικές αρχές του Forum.

 

The post 102 Δισεκατομμυριούχοι απαιτούν: “Επιτέλους φορολογήστε μας ! “ appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Aύξηση του διαδικτυακού τζίρου κατά την πανδημία

Next Article

Οι εφημερίδες της Πέμπτης 20 Ιανουαρίου 2022

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Οι εφημερίδες της Πέμπτης 20 Ιανουαρίου 2022      …