ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Σε νέο επίπεδο η συνεργασία της XRTC με τον Κινέζικο Νηογνώμονα

Share:

Τα γραφεία της XRTC στον Πειραιά επισκέφθηκαν ο κ. Jiping Chen, ο μέχρι σήμερα Γενικός Διευθυντής στην Ελλάδα της China Classification Society μαζί με τον o κ. Baochun Wang, που είναι ο αντικαταστάτης του.

Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια γνωριμίας του κ. Wang με τους στενούς συνεργάτες της CCS στην Ελλάδα.   Η συνεργασία της XRTC με τον Κινέζικο Νηογνώμονα την τελευταία εικοσαετία  βοήθησε την ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο κρατών στη Ναυτιλιακή Βιομηχανία.

Στις επιτυχημένες συμφωνίες στις οποίες μεσολάβησε η XRTC κατά την διάρκεια της μακρόχρονης σχέσης της με την CCS συμπεριλαμβάνονται συμφωνίες στην ναυτιλιακή χρηματοδότηση, στο εμπόριο και στις ναυπηγικές εργασίες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της XRTC κ. Γιώργος Ξηραδάκης είναι μέλος του Mediterranean Committee της CCS και συμμετέχει στις εργασίες του τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κίνα για την πολιτική της στην Μεσόγειο.

Η CCS διατηρεί γραφεία στην χώρα μας από το 2002 όταν και πρωτοξεκίνησε η παρουσίασή της στην ελληνική ναυτιλία με την εισαγωγή μικρού αριθμού πλοίων στον τότε μικρό κινέζικο νηογνώμονα σε παγκόσμια κλίμακα.  Κατά την διάρκεια της εικοσαετούς παρουσίας της στον Πειραιά κατάφερε να διεισδύσει με σταθερό ρυθμό στην ελληνική αγορά, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει πραγματικά αυξηθεί.

  • Είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι ο αριθμός των ελληνόκτητων πλοίων που ακολουθούν τη CCS έχει φθάσει στο 6% του συνόλου, παρουσιάζοντας αύξηση 265% την τελευταία πενταετία.

Αυτό οφείλεται στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων στο ναυτιλιακό επίπεδο, την αποδοχή της τεχνογνωσίας που υπάρχει στον κινέζικο νηογνώμονα καθώς και στη συνεχή στήριξη της ελληνικής ναυτιλίας στην κινέζικη ναυπηγική και ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία.

Ο κ. Ξηραδάκης με την ιδιότητά του, ως Συμβούλου Κινεζικών Τραπεζών καλωσόρισε το νέο Διευθυντή κ. Baochun Wang και του ευχήθηκε καλή αρχή στη νέα σπουδαία θέση που του εμπιστεύτηκε ο μεγαλύτερος νηογνώμονας του κόσμου στο μεγαλύτερο πλοιοκτητικό κέντρο της ναυτιλίας. O κ. Wang έχει υπηρετήσει στα γραφεία της Γερμανίας και της Κορέας και είναι βαθύς γνώστης της Διεθνούς Ναυτιλίας. Στο επίκεντρο των συζητήσεων αυτή τη στιγμή βρίσκονται οι εξελίξεις της πανδημίας, οι εμπορικές σχέσεις της Κίνας με τον υπόλοιπο κόσμο και οι νέοι περιβαλλοντικοί κανονισμοί που επηρεάζουν τις θαλάσσιες μεταφορές.  Ένα άλλο πρόβλημα που απασχολεί στην παρούσα φάση όλα τα μέρη της ναυτιλίας είναι η έλλειψη πληρωμάτων καθώς και η εκπαίδευσή τους, θέμα που απασχόλησε τη συνάντηση. Η επίσκεψη αυτή ολοκληρώθηκε με τις ευχές του κ. Ξηραδάκη  στον κ. Jiping Chen για καλή αρχή στη νέα του θέση στο Qingdao.

 

Προφίλ της XRTC: H XRTC Business Consultants Ltd., δραστηριοποιείται από την ίδρυσή της (1999) στη Ναυτιλιακή Χρηματοδότηση και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τις  ναυτιλιακές επιχειρήσεις. Η XRTC έχει διατελέσει εμπορικός εκπρόσωπος διεθνών τραπεζικών ομίλων για την Ελληνική Ναυτιλιακή αγορά όπως οι Γαλλικοί τραπεζικοί οργανισμοί Credit Lyonnais και Natixis, σύμβουλος Εθνικών και Διεθνών οργανισμών καθώς και διεθνών ναυτιλιακών εταιριών.

Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει και οργανώσει με εξαιρετική επιτυχία έναν μεγάλο αριθμό ναυτιλιακών δανειοδοτήσεων σε διάφορες μορφές μέσω των Διεθνών τραπεζικών ομίλων που συνεργάστηκε από την ίδρυσή της.

Από το 2009, η XRTC συνεργάζεται με διεθνής τραπεζικούς ομίλους που ενδιαφέρονται να χρηματοδοτήσουν την Ελληνική Ναυτιλιακή αγορά. H XRTC έχει στελεχωθεί από ανθρώπινο δυναμικό με γνώσεις και εμπειρία διεθνούς εμβέλειας, προσφέροντας υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και παρακολούθηση των συναλλαγών σε όλης τους την διάρκεια.  Το ειδικό τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης που διαθέτει η εταιρία της επιτρέπει να αναλύει σε βάθος και να διαθέτει τεχνογνωσία σε όλα τα θέματα της Διεθνούς Ναυτιλία και της Ναυτι8λίας Μικρών Αποστάσεων. Με την ιδιότητα του συμβούλου Ακτοπλοϊκών Αγορών έχει αναλάβει πολλά έργα στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό τόσο για χρηματοδοτήσεις πλοίων όσο και ανάπτυξη των αγορών. H XRTC συνεργάζεται με τα μεγαλύτερους οργανισμούς εξαγωγικών πιστώσεων στον κόσμο.  

Η XRTC έχει τιμηθεί από Διεθνείς και Ελληνικούς οίκους για την προσφορά της στην Ναυτιλιακή και Ακτοπλοϊκή Αγορά. Όπως από τα Lloyds Greek Shipping Awards  ως Χρηματοδότης Ναυτιλίας της Χρονιάς 2010- Shipping Financier of the Year και από το Transport Finance για την Καλύτερη Χρηματοδότηση Εξαγωγικής Πίστωσης – Deal of the Year for Export Credit.  

The post Σε νέο επίπεδο η συνεργασία της XRTC με τον Κινέζικο Νηογνώμονα appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Τροποποίηση Κοινού Ομολογιακού Δανείου

Next Article

Κέρδη στις ευρωαγορές με στήριξη από τον κλάδο ταξιδίων και αναψυχής

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Μετά από δύο πτωτικές συνεδριάσεις που έφεραν τις ευρωπαϊκές μετοχές…