ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Ποιοι ωφελούνται από την 3μηνη παράταση του ΓΕΦΥΡΑ Ι

Share:

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα ισχύει η επιδότηση για τα στεγαστικά δάνεια των πληττόμενων από την πανδημία δανειοληπτών που είναι δικαιούχοι του προγράμματος ΓΕΦΥΡΑ Ι.

  • Στο 40% για τα ενήμερα δάνεια,
  • στο 35% για τα μη εξυπηρετούμενα
  • στο 20% για τα δάνεια που έχουν καταγγελθεί.
Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή, την Παρασκευή (στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας) και εκτός από την τρίμηνη παράταση,  προβλέπει και το δικαίωμα αναδιάρθρωσης ληξιπρόθεσμων οφειλών  που είναι επιλέξιμες και έχουν καταθέσει αίτημα υπαγωγής στο πρόγραμμα Γέφυρα ΙΙ, μέχρι και τον Δεκέμβριο.
  • Θεωρείται εκπρόθεσμος και χάνει το προνόμιο της επιδότησης όποιος δανειολήπτης δεν θα καταβάλλει το ισόποσο 2 μηνιαίων δόσεων. Στο προηγούμενο καθεστώς η επιδότηση έπαυε αν υπήρχε εκπρόθεσμη οφειλή ύψους 150 ευρώ.

Υπάρχει πρόβλεψη ώστε να

  • «μην απεντάσσονται από το πρόγραμμα οφειλέτες, οι οποίοι καταβάλλουν με ολιγοήμερη καθυστέρηση».

Με τις τροποποιήσεις αυτές, ενισχύεται η εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου, εμπεδώνεται η κουλτούρα ρύθμισης των οφειλών και τονίζεται ότι με τις διατάξεις αυτές διαμορφώνονται οι κατάλληλες συνθήκες, να μειωθεί το υψηλό ιδιωτικό χρέος, αλλά και να αποτραπεί η δημιουργία νέου, συμβάλλοντας καθοριστικά στην  ενίσχυση της ρευστότητας στην  πραγματική οικονομία.

Το Πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ θεωρείται πετυχημένο αφού έχουν υποβληθεί πάνω από 160.000 αιτήσεις, μέχρι και καταληκτική προθεσμία του προγράμματος ( Οκτώβριος 2020).

 

The post Ποιοι ωφελούνται από την 3μηνη παράταση του ΓΕΦΥΡΑ Ι appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Καταθέσεις: Πού οδηγεί τα μεγάλα πορτοφόλια το σενάριο αρνητικών επιτοκίων

Next Article

Σκληρές δηλώσεις Ρωσίας κατά Αλβανίας για το Κόσοβο

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Η Ρωσία θεωρεί τη δήλωση που έκανε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, ο Έντι…