ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Joachim Nagel ο νέος Διοικητής της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας

Share:

Ο Joachim Nagel θα είναι ο αντικαταστάτης του Jens Weidmann στην προεδρεία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank).

Ο 55χρονος Joachim Nagel με διδακτορικό στα Οικονομικά είναι μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), αλλά με προσανατολισμό τη νομισματική σταθερότητα, χαρακτηριστικό που τόνισε και ο νέος Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Christian Lindner.

Christian Litner German Finance minister

Με το βλέμμα στον αυξανόμενο πληθωρισμό, ο Christian Lindner υπογράμμισε την αξία της συνέχισης της νομισματικής πολιτικής της Bundesbank, κάτι που διασφαλίζεται με την τοποθέτηση του έμπειρου Nagel.

Ο Joachim Nagel υπήρξε για 17 χρόνια μέλος της Bundesbank, εκ των οποίων τα έξι βρισκόταν στο διοικητικό συμβούλιο. Στη συνέχεια εργάστηκε στο κρατικό Πιστωτικό Ινστιτούτο Ανασυγκρότησης (Kreditanstalt für Wiederaufbau) και στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (Bank for International Settlements). Την τοποθέτησή του αναμένεται να εγκρίνει στην αρχή του νέου έτους το Υπουργικό Συμβούλιο.

The post Joachim Nagel ο νέος Διοικητής της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ρυθμιζόμενη Πληροφορία: Αγορές Ιδίων Μετοχών (Απόφαση ΕΓΣ 17/6/2020)

Next Article

Γεωργιάδης: Γεωπολιτικό παιχνίδι με το φυσικό αέριο – Απαιτείται συντονισμένη δράση

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Έκκληση για συντονισμένη δράση, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, απευθύνει ο υπουργός…