ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Μια Ευρωπαία Ελληνίδα σ’ ένα δύσκολο έργο

Share:

Η Μαριαλένα Αθανασοπούλου, αναλαμβάνει Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους στη θέση του Φώτη Κουρμούση.

Η κ. Αθανασοπούλου, εγκαταλείπει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και μεταναστεύει από το Λουξεμβούργο για να καταλάβει τη θέση του Ειδικού Γραμματέα.

Είχε εμπλακεί ενεργά, στα πέτρινα χρόνια της δεκαετούς μνημονιακής κρίσης, στο ελληνικό πρόγραμμα από την πλευρά των θεσμών, αρχικά ως στέλεχος του ΔΝΤ και εν συνεχεία ως στέλεχος του ESM.

Στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ESM έχει δουλέψει ως Αναπληρώτρια Επικεφαλής Ανάλυσης Οικονομικού Κινδύνου, με σημαντικό ρόλο στην αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους το 2018…

Η κ. Αθανασοπούλου είναι μαθηματικός και κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας και μεταπτυχιακο τίτλο στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η ίδια ως μέρος των κλιμακίων των θεσμών, στην εξαιρετικά δύσκολη και περίπλοκη πενταετία 2015-2019, άφησε καλές εντυπώσεις και για την επιστημονική της επάρκεια και για την μετριοπάθεια της.

Απολάμβανε της εμπιστοσύνης και του Νικόλα Τζιαμαριόλι, του επικεφαλής του κλιμακίου του ESM. Η κ. Αθανασοπούλου πρέπει να ασχοληθεί αμέσως με τη μεγάλη εκκρεμότητα του Πτωχευτικού Κώδικα αλλά και τον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων.

The post Μια Ευρωπαία Ελληνίδα σ’ ένα δύσκολο έργο appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Η Eurobank ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση συνθετικής τιτλοποίησης, μέσω εγγυήσεως επί του πρώτου τμήματος ζημιών, χαρτοφυλακίου ύψους 0,7 δισ. ευρώ ενήμερων δανείων προς μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις (Συναλλαγή Wave II) – Ορθή Επανάληψη

Next Article

Τζανάκης: Πάμε για 13.000 κρούσματα, κορύφωση 15-20 Ιανουαρίου

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Tην εκτίμηση ότι ίσως να πάμε σε 12-13.000 κρούσματα αυτές…