ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Νέες μετοχικές ανακατατάξεις στον ΟΠΑΠ

Share:

Η SAZKA Entertainment έχει μετονομαστεί σε ALLWYN, για τις διεθνείς δραστηριότητες της.

Ο βασικός μέτοχος του ΟΠΑΠ  πέρασε όλες τις θυγατρικές του σε έναν ενιαίο- με κοινή επωνυμία- φορέα, μετονομάζοντας-μάλιστα- το κτήριο των κεντρικών γραφείων (στην Evropska 866/71, Vocovice) σε Allwyn Building.

Η Allwyn ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Yeonama Holdings για την απόκτηση του υπόλοιπου μειοψηφικού μεριδίου στη SAZKA Delta AIF Variable Investment Company, μέσω της οποίας η Allwyn διακρατεί τμήμα του μεριδίου της στον ΟΠΑΠ.

Το τίμημα αγοράς ανέρχεται στα 327,4 εκατ. ευρώ.

Κατά συνέπεια, η συμμετοχή της Allwyn στον ΟΠΑΠ ανεβαίνει από το 41,2% στο 48,1%.

Αν ληφθεί υπ’ όψη το καθαρό χρέος και το κεφάκαιο κίνησης της SAZKA Delta, η συμφωνία παρουσιάζει premium άνω του 10% σε σχέση με την τρέχουσα μετοχική τιμή του ΟΠΑΠ.

Η αγορά θα καλυφθεί με διαθέσιμα μετρητά, συμπεριλαμβανομένων των διαθεσίμων που αντλήθηκαν από την πρόσφατη έκδοση ομολόγων ύψους 600 εκατ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Allwyn, Robert Chvatal δήλωσε:

O διευθύνων σύμβουλος της Allwyn, Robert Chvatal
  • «Η απόκτηση του υπόλοιπου μειοψηφικού μεριδίου στην SAZKA Delta είναι ένα σημαντικό βήμα για την Allwyn, με το οποίο συνεχίζεται η μακροπρόθεσμη στρατηγική αύξησης μεριδίων στις επιχειρήσεις μας. Η συγκεκριμένη πράξη ολοκληρώνει μία σειρά συναλλαγών μέσω των οποίων έχουμε αγοράσει τα μερίδια άλλων μετόχων στη SAZKA Delta τα τελευταία τρία χρόνια. Μέσω της επιλογής μας να λαμβάνουμε τα μερίσματα του OPAP ως επανεπένδυση σε μετοχές καθώς και με αγορές από την ελεύθερη διασπορά, έχουμε αυξήσει το μερίδιό μας στον ΟΠΑΠ από 23,7% το 2018 στο 48,1% σήμερα. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την πρόσφατη επίδοση του ΟΠΑΠ και ενθουσιασμένοι για τις ευκαιρίες που οδηγούν σε μελλοντική του ανάπτυξη».

The post Νέες μετοχικές ανακατατάξεις στον ΟΠΑΠ appeared first on Banks.com.gr.

Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

ΔΕΗ: Ισχυρά σήματα από θεμελιώδη και τεχνική εικόνα

Next Article

Το νέο απόκτημα της Τrastor

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Ένα νέο project στο Μαρούσι θα έχει η Trastor AEEAπ,…