ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Το 2ο Πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά” επιδοτεί με 8.000€

Share:

Αυξάνεται από το ποσό των 6.000€ στις 8.000 ευρώ η επιδότηση για την αγορά ηλεκτρικού οχήματος, στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

  • Η έναρξη του προγράμματος, με προϋπολογισμό 50 εκατ.€, τοποθετείται χρονικά στα μέσα Απριλίου, αλλά θα έχει αναδρομική ισχύ από τον Δεκέμβριο 2021.

Θα προβλέπεται προσαύξηση 4.000 ευρώ για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου στα νησιά, ενώ στα υψηλά επίπεδα του 40% με μέγιστο ποσό τα 800 ευρώ του πρώτου προγράμματος παραμένουν οι επιδοτήσεις για την αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων, που κάλυψαν τη μερίδα του λέοντος του πρώτου προγράμματος (69%).

Σημαντική επιδότηση που θα αγγίξει τις 22.500 ευρώ θα υπάρξει και για την αντικατάσταση των συμβατικών ταξί με ηλεκτροκίνητα.

Η πρώτη φάση του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά έχει λήξει από τα μεσάνυχτα της 31ης  Ιανουαρίου .

Από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα που στοχεύει στην αντικατάσταση των οχημάτων “συμβατικής” τεχνολογίας με νέα, μειωμένων ή μηδενικών εκπομπών ρύπων δηλαδή υβριδικών και ηλεκτρικών, όχι μόνο θα συνεχίσει αλλά θα ενισχυθεί προσφέροντας κατά 30% υψηλότερες επιδοτήσεις.

Συνολικά, ο προϋπολογισμός του “Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ” εκτιμάται ότι θα ανέρχεται στα 40 εκατομμύρια ευρώ, στα οποία θα προστεθούν πόροι ύψους 40 εκατομμυρίων επιπλέον για τους επαγγελματίες ιδιοκτήτες ταξί, ενώ θα επιδοτείται και η απόσυρση του οχήματος ή δικύκλου (εξαιρουμένων των ποδηλάτων φυσικά) με €1.000  και €400 αντίστοιχα.

Το νέο πρόγραμμα δίνει έμφαση στους εταιρικούς στόλους αυτοκινήτων, αυξάνοντας την επιδότηση, αλλά και τον επιτρεπόμενο αριθμό επιδοτούμενων οχημάτων στα 20 από 3 έως σήμερα και 6 για όσες εταιρείες δραστηριοποιούνται στα νησιά, με την επιδότηση να αυξάνεται από 15% στο 25% επί της λιανικής τιμής προ φόρων με μέγιστο ποσό τις 8.000 ευρώ.

Προβλέπει επίσης κατάργηση της υποχρέωσης εξαγοράς του οχήματος στη λήξη της περιόδου χρονομίσθωσης (leasing), ενώ δίνει τη δυνατότητα επιδότησης σε ποσοστό 40% για την αγορά έως και 10 ηλεκτρικών ποδηλάτων και για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της ενοικίασης ποδηλάτων τουρισμού και διανομής φαγητού κατ’ οίκον…

The post Το 2ο Πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά” επιδοτεί με 8.000€ appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Προχωρά το σχέδιο για εξαγορά φωτοβολταϊκών 1.513MW

Next Article

Δάνεια με σταθερό επιτόκιο 0,35% προσφέρει στις επιχειρήσεις το Ταμείο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης RRF

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Στο 0,35% ορίζεται το ελάχιστο -σταθερό- επιτόκιο χορήγησης δανείων, στο…