ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 08/08/2022

Share:

ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι 7.423.668 νέες (ΚΟ) μετοχές της εταιρίας «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε.» (GRS419003009), οι οποίες προέκυψαν από την άσκηση δικαιώματος επανεπένδυσης μερίσματος, από 2.040 μετόχους συνολικά, με τιμή διάθεσης μετοχής €13,79. Από την ίδια ημερομηνία, το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών ανέρχεται σε 360.279.955 (ΚΟ) μετοχές.

 

Αλλαγές στους Δείκτες της Αγοράς Μετοχών

Το Χρηματιστήριο Αθηνών γνωστοποιεί, ότι σύμφωνα με τους Βασικούς Κανόνες Διαχείρισης & Υπολογισμού των δεικτών, οι μετοχές της εταιρείας «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α.» θα αφαιρεθούν από τις συνθέσεις των δεικτών στους οποίους συμμετέχουν λόγω χαμηλής διασποράς (free float). Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες αλλαγές:

Γενικός Δείκτης Τιμών ΧΑ & Δείκτης Συνολικής Απόδοσης Γενικού Δείκτη ΧΑ

Οι μετοχές της εταιρείας αφαιρούνται από τις συνθέσεις των δεικτών και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «INTERCONTINENTAL INTERNATIONAL Α.Ε.Ε.Α.Π.» με συντελεστή στάθμισης (free float) 22% και συντελεστή capping 1.0.

Δείκτης ATHEX Select Plus

Οι μετοχές της εταιρείας αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «ΕΤ. ΥΔΡΕΥΣΗΣ & ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ Α.Ε.» με συντελεστή στάθμισης (free float) 21% και συντελεστή capping 1.0.

Δείκτης ATHEX ESG

Οι μετοχές της εταιρείας αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη χωρίς άμεση αντικατάσταση.

Δείκτης FTSE/XA Mid Cap

Οι μετοχές της εταιρείας αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «IDEAL HOLDINGS A.E.» με συντελεστή στάθμισης (free float) 38%.

Δείκτης FTSE/XA Αγοράς

Οι μετοχές της εταιρείας αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη χωρίς άμεση αντικατάσταση.

Δείκτης FTSE/XA Υψηλής Μερισματικής Απόδοσης

Οι μετοχές της εταιρείας αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Α.Ε.» με συντελεστή στάθμισης (free float) 46% και συντελεστή capping 0.323426.

Δείκτης FTSE/XA Ασφαλειών

Οι μετοχές της εταιρείας αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη χωρίς άμεση αντικατάσταση.

 Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Next Article

Πόσο στοιχίζει -ήδη- το σχέδιο ανοικοδόμησης των ουκρανικών υποδομών

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Το ευρώ με οριακή πτώση αλλάζει χέρια στο 1,022 δολάριο,…