ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Διευκρινίσεις για το μέρισμα

Share:

 Αθήνα, 1η Σεπτεμβρίου  2022

 

 

Διευκρινίσεις για το μέρισμα

 

Η ΕΥΔΑΠ Α.Ε., σε συνέχεια της ενημέρωσης που έγινε στο πλαίσιο της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της 30ης Αυγούστου 2022, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι επεξεργάζεται την διανομή και το ύψος ενός επιπλέον μερίσματος από τα κέρδη παρελθουσών χρήσεων λαμβάνοντας υπόψη τις γεωπολιτικές εξελίξεις, το μέγεθος των επενδύσεων που η Εταιρεία προσβλέπει για τα επόμενα 10 έτη, την αβεβαιότητα που υπάρχει ακόμα αναφορικά με την εφαρμογή του νέου ρυθμιστικού πλαισίου από την υπό σύσταση  ρυθμιστική αρχή, καθώς και άλλες τεχνικοοικονομικές και νομικές παραμέτρους, με υπευθυνότητα και συνέπεια για τους μετόχους, τους καταναλωτές και τους εργαζόμενους.

Η ολοκλήρωση της ανάλυσης των δεδομένων στα οποία θα βασιστεί η απόφαση προσδιορίζεται χρονικά στο διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2022. Σε περίπτωση θετικής πρότασης διανομής του ως άνω πρόσθετου μερίσματος, θα συγκληθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων για τη λήψη της σχετικής απόφασης.

Η ΕΥΔΑΠ παραμένει πάντα συνεπής προς τους μετόχους της με την αδιάλειπτη, από την ημέρα εισαγωγής της στο ΧΑ, ετήσια διανομή μερίσματος. Η πρόσφατη Τακτική Γενική Συνέλευση ενέκρινε ήδη τη διανομή μερίσματος κερδών χρήσης 2021 ποσού ύψους 29.820.000,00 €, δηλαδή μέρισμα 0,28 € ανά μετοχή. Η μέση μερισματική απόδοση της τελευταίας τριετίας ανέρχεται σε 5,13%. Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ολοκλήρωση της συναλλαγής πώλησης του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Υποδομών Α.Ε.

Next Article

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ   Η…