ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Α. Τσίπρας: Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για την αγροτική οικονομία

Share:

Στη Βουλή φέρνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Αλέξης Τσίπρας το θέμα της αγροτικής παραγωγής  και της «οικονομικής ασφυξίας των αγροτών», καλώντας τον πρωθυπουργό να λάβει έστω και την τελευταία στιγμή συγκεκριμένα μέτρα.

Με  την επίκαιρη ερώτησή του ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης  ζητά από τον  πρωθυπουργό  να διαφυλάξει την παραγωγή του πρωτογενούς τομέα και τη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Επίσης  κάνει λόγο για απόπειρα εξαπάτησης των αγροτών με την ανακοίνωση μέτρων ανεπαρκών και κατώτερων των περιστάσεων μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς κύματος ακρίβειας που πλήττει την πρωτογενή παραγωγή.

«Η πρωτογενής παραγωγή πλήττεται από ένα πρωτοφανές κύμα ακρίβειας που σαρώνει σχεδόν όλους τους συντελεστές παραγωγής. Το ενεργειακό κόστος, η τιμή του πετρελαίου και του ηλεκτρικού ρεύματος έχει πολλαπλασιαστεί, ενώ ταυτόχρονα και οι πρώτες ύλες, λιπάσματα, σπόροι, φάρμακα, ζωοτροφές έχουν εκτοξευθεί,» σημειώνει ο κ.Τσίπρας, στο κείμενο της ερώτησης. Παράλληλα η κυβέρνηση, προσθέτει, φρόντισε να πραγματοποιήσει τη χειρότερη και αδιαφανέστερη πληρωμή άμεσων ευρωπαϊκών επιδοτήσεων που έχει γίνει στα χρονικά.

Στο κείμενο της ερώτησης  ερωτάται ο Πρωθυπουργός:

Γιατί δεν έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διαφυλάξει την παραγωγή του πρωτογενούς τομέα, τη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και τη στήριξη του εισοδήματος των αγροτών;

Σκοπεύει, έστω και τώρα, να προχωρήσει σε ουσιαστικά μέτρα μείωσης του ενεργειακού κόστους, όπως την επιστροφή του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο για όλους ανεξαιρέτως τους αγρότες, καθώς και τη στοχευμένη επιδότηση των αγροτικών τιμολογίων ρεύματος με στόχο την αντιστάθμιση του υπέρογκου κόστους της ρήτρας προσαρμογής;

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Διερευνητικές Ελλάδας-Τουρκίας: Χαμηλά ο πήχης λόγω τουρκικής προκλητικότητας

Next Article

Ουκρανική κρίση: Αυτές είναι οι κυρώσεις που ετοιμάζει η Κομισιόν για τη Ρωσία

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Αρκετές εκατοντάδες άτομα και εταιρείες περιλαμβάνονται στη λίστα κυρώσεων της…