ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Το Αφγανιστάν, το λίθιο και η Sunlight.

Share:
Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο Αφγανιστάν έφεραν στο προσκήνιο 2-3 παραμέτρους που είναι μάλλον  άγνωστες στο ευρύ επενδυτικό κοινό.
Σύμφωνα με έρευνες αμερικανικών think tanks, το Αφγανιστάν διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα λιθίου στον κόσμο, ένα από τα ορυκτά “κλειδιά” για το ευρύτερο green energy.
Η αξία των αποθεμάτων λιθίου ξεπερνά το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. Υπάρχουν επίσης σημαντικά αποθέματα χαλκού αλλά και κοβάλτιο, νεοδύμιο, υλικά που απαιτούνται για το μεγαλύτερο μέρος της “πράσινης παραγωγής”.
Πολλοί αναλυτές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, για ένα ικανό διάστημα να υπάρξει μείωση της παραγωγής/εξόρυξης, γεγονός που θα φέρει ως αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών και τα κέρδη για εταιρείες που έχουν αποθεματοποιήσει υλικά, πρώτες ύλες και μέταλλα.
    Ο κύριος παραγωγός μπαταριών λιθίου στην Ελλάδα -και ένας από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη- είναι η Sunlight.

Στον ιστότοπο της εταιρείας (systems-sunlight.com/Ποιοι είμαστε) αναφέρεται πως

  •     “Η SUNLIGHT είναι μία από τις πιο πρωτοπόρες εταιρείες στην παγκόσμια παραγωγή βιομηχανικών μπαταριών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, με εξαγωγές σε 100 χώρες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις κι εργοστάσια σε Ελλάδα, Ιταλία και ΗΠΑ και εστιάζει τις επενδύσεις της στο R&D.Με περισσότερα από 12 χρόνια εμπειρίας στο λίθιο και μια κορυφαία ομάδα R&D, η SUNLIGHT επενδύει στη φιλική ενέργεια με έμφαση στο λίθιο. Οι τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας της SUNLIGHT διαμορφώνουν βιώσιμες πόλεις, οι καινοτόμες λύσεις της υποστηρίζουν εφαρμογές e-mobility στη βιομηχανία και στις μετακινήσεις, ενώ η προσέγγιση κυκλικής οικονομίας της εταιρείας αποτελεί σημείο αναφοράς για τον κλάδο”.

The post Το Αφγανιστάν, το λίθιο και η Sunlight. appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Αρνητικό κλίμα στην Ασία, αμετάβλητα κράτησε τα επιτόκια η Κίνα

Next Article

Ινδία: 540 θάνατοι και 36.500 κρούσματα κορονοϊού σε 24 ώρες

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Ινδία: 540 θάνατοι και 36.500 κρούσματα κορονοϊού σε 24 ώρες…