ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Αυξημένα κέρδη το 2022 με πολλαπλασιαστή στο 9,4 για τις ελληνικές μετοχές αναμένει η Citi

Share:

Με πολλαπλασιαστή κερδών (P/E) στο 12,9 διαπραγματεύονται οι ελληνικές μετοχές φέτος λέει η Citi σε τελευταία της έκθεση με την οποία προβλέπει ότι κέρδη των ελληνικών εισηγμένων θα ανεβούν δίνοντας μονοψήφιο πολλαπλασιαστή κερδών 9,4 του χρόνου.

Συγκριτικά, το P/E στην αγορά των ΗΠΑ θα κινηθεί στο 23,1 φέτος και στο 21,2 το 2022, ενώ στην Ευρώπη στο 16,4 και 15,4 αντίστοιχα, λέει ο οίκος.

Πολύ συγκρατημένη σε αντίθεση με τη Jefferies η Citi μειώνει επίσης τα EPS των ελληνικών εισηγμένων, αφού περιμένει τα κέρδη ανά μετοχή να υποχωρήσουν φέτος κατά 7,5% πριν εκτιναχθούν κατά 36,5% το 2022.

Αυτή αναμένει να είναι η υψηλότερη αύξηση στο περιβάλλον των αγορών της Ευρώπης αλλά και διεθνώς. Συγκριτικά, στην Ευρώπη, η Citi εκτιμά ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα κινηθούν με άνοδο 52,6% φέτος και 6,7% του 2022. Στις ΗΠΑ, από αύξηση 41,3% φέτος του χρόνου θα περιοριστούν σε αύξηση 8,5%.

Ωστόσο η Citi δίνει πολύ υψηλή μερισματική απόδοση για τις ελληνικές μετοχές, στο 3,7% πάνω από τον μέσο όρο σε Ευρώπη, ΗΠΑ και τις παγκόσμιες αγορές που τοποθετείται, στο 3%, 1,3% και 1,9% αντίστοιχα.

The post Αυξημένα κέρδη το 2022 με πολλαπλασιαστή στο 9,4 για τις ελληνικές μετοχές αναμένει η Citi appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΛΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ (ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ)

Next Article

Χρηματιστήριo: Stock picking στις παρυφές των 900 μονάδων

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Σταθεροποιητική κίνηση για τον Γενικό Δείκτη, με τις τράπεζες να…