ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Η αγορά τώρα στηρίζεται στους μεγάλους επενδυτικούς οίκους

Share:
Δεν αποτελεί πλέον είδηση, η συμμετοχή στον δείκτη MSCI Global Standard της Alpha Bank, από την Τετάρτη 14 Ιουλίου. Δηλαδή, μία μέρα μετά την είσοδο προς διαπραγμάτευση των 800.000.000 νέων μετοχών (από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου) ένας ξένος οίκος (Morgan Stanley) προχωρά σε μία ξεκάθαρη ενέργεια στήριξης προς την τράπεζα, την διοίκηση, τον εν γένει χειρισμό.
  • Απόφαση, που προκύπτει και λόγω της μεγέθυνσης της χρηματιστηριακής αξίας, καθώς στα 1,68 δισ.€ – όση ήταν η αποτίμηση, με το κλείσιμο της Παρασκευής- προστίθενται άλλα 800 εκατ. (της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ) ανεβάζοντας σε 2,48 δισ. Ευρώ. 

Ο δεύτερος οίκος, η HSBC, εμφανίζεται bullish εν γένει για τις ελληνικές μετοχές, διαβλέποντας ότι ο Τουρισμός θα μπορούσε να φτάσει στο 40% των μεγεθών του 2019.

Παράλληλα θεωρεί έκπληξη την κατά +4,4% αύξηση του ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο, καθώς παρά την επιδείνωση λόγω “βουτιάς” του τουρισμού υπερ-απέδωσαν άλλοι κλάδοι.

       Ο αγγλικός οίκος εμφανίζεται θετικός για το outlook των τραπεζών, καθώς προχωρά η διαδικασία μείωσης των NPLs, ξεκινά ο “Ηρακλής ΙΙ” και δύο όμιλοι (Πειραιώς, Alpha Bank) υλοποίησαν επιτυχώς προγράμματα κεφαλαιακής ενίσχυσης τους.

The post Η αγορά τώρα στηρίζεται στους μεγάλους επενδυτικούς οίκους appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Κέρδη στα ασιατικά χρηματιστήρια – “Άλμα” άνω του 2% για τον Nikkei 225

Next Article

Κούβα: Η οικονομική κρίση έβγαλε κόσμο στους δρόμους κατά του Κ.Κ

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Πρωτοφανείς αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, με συνθήματα «Ελευθερία!» και «Κάτω η δικτατορία!»…