ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Αιμίλιος Χαλαμανδάρης: Από spin off, εταιρία του ομίλου Samsung

Share:

Το TTS που σημαίνει κείμενο σε ομιλία (Text To Speech), είναι μία τεχνολογία στην οποία διακρίθηκε και αναδείχθηκε σε κορυφαία μία ομάδα Ελλήνων μηχανικών που δημιούργησαν τη spin off εταιρία INNOETICS και μαζί μία από τις πιο προχωρημένες και πολυβραβευμένες τεχνολογίες TTS. Διόλου τυχαίο που η εταιρία εξαγοράστηκε από τη Samsung και σήμερα αποτελεί τμήμα του κλάδου Τεχνητής Νοημοσύνης του διεθνούς κολοσσού στην Ελλάδα.

Την ιστορία της καινοτόμου τεχνολογίας και της ομάδας που τη δημιούργησε και την εξελίσσει παρουσίασε ο επικεφαλής Ερευνητικής Ομάδας TTS της Samsung Ελλάδας κ. Αιμίλιος Χαλαμανδάρης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των Hellenic Innovation Forum & Awards 2021 που διεξήχθησαν στις 19 Νοεμβρίου 2021, ψηφιακά μέσα από την LiveOn, την πρώτη πλήρη, all-in-one, ψηφιακή πλατφόρμα για την Επιχειρηματική Επικοινωνία και τα Events, και το τρισδιάστατο ψηφιακό εκθεσιακό κέντρο της, το LiveOn Expo Complex.

Όπως είπε, η Innoetics είναι ένας τεχνοβλαστός του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά και του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου, που έγινε τελικά, μία εταιρία της Samsung. «Ιδρύθηκε από ερευνητές για να δημιουργήσει συνθετική ομιλία μέσω υπολογιστή», είπε ο κ. Χαλαμανδάρης.

«Ξεκινήσαμε ρομαντικά  ήμασταν μηχανικοί και δεν εστιάζαμε στην εταιρία αλλά στην τεχνολογία, την οποία αναπτύξαμε πρώτα και στη συνέχεια ξεκινήσουμε να αναπτύσσουμε την αγορά. Αναπτύξαμε μία τεχνολογία που βραβεύτηκε επί 3 φορές ως η καλύτερη παγκοσμίως», είπε ο κ. Χαλαμανδάρης.

Εξήγησε ότι «κάναμε το λάθος να  προσπαθούμε να “κλειδώσουμε” την τεχνολογία και να πουλήσουμε την υπηρεσία, προσπαθήσαμε να μην τη δώσουμε και κάναμε λάθη που σήμερα δεν θα κάναμε». Αλλά ήταν και η εποχή έτσι στην Ελλάδα, είπε. «Σήμερα, θα τα κάναμε όλα διαφορετικά».

Στη συνέχεια είπε ο κ. Χαλαμανδάρης η εταιρία έκανε μεγάλη στροφή και αποφάσισε να παρέχει τεχνολογία και software, έγινε εξωστρεφής και αμέσως έγινε η εξαγορά από τη Samsung γιατί υπήρχε ταίριασμα με τη μεγάλη εταιρία. Τρεις ημέρες μόνον μετά η τεχνολογία των Ελλήνων έκανε ντεμπούτο σε εκατομμύρια συσκευές διεθνώς.

Το συμπέρασμα του κ. Χαλαμανδάρη, από όλη αυτή την εμπειρία είναι οδηγός επιβίωσης για κάθε start up:

*Η ομάδα είναι τα πάντα

*Όραμα και εστίαση στο στόχο

*Ανοιχτοί ορίζοντες στον τρόπο σκέψης και ευελιξία

*Υπομονή και επιμονή

*Αξιοποίησε το δίκτυό σου και τις γνώσεις σου

The post Αιμίλιος Χαλαμανδάρης: Από spin off, εταιρία του ομίλου Samsung appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Πρόταση εξαγοράς της Telecom Italia από την KKR

Next Article

Super League: Με αέρα 6 βαθμών ο Ολυμπιακός μετά το 2-3 επί της ΑΕΚ και τη γκέλα του ΠΑΟΚ

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Σε ένα χορταστικό ντέρμπι στο «γεμάτο» Ολυμπιακό Στάδιο, ο Ολυμπιακός…