ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Άκης Σκέρτσος στην ΕΡΤ: Όχι επί του παρόντος η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Share:

Τι δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος στην ΕΡΤ για το χτίσιμο του τείχους ανοσίας, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, την επιστροφή στην εργασία των υγειονομικών που θα τεθούν σε αναστολή, την Εκκλησία και για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, ξεκαθαρίζοντας ότι προς το παρόν η κυβέρνηση δεν συζητά την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

«Βλέπουμε τον τελευταίο καιρό μια αυξανόμενη τάση εμβολιασμού στο υγειονομικό προσωπικό. Ξέρουμε ότι έχουν βάλει πλάτη όλο αυτό το διάστημα και έχουν στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Πρέπει όλοι οι υγειονομικοί να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών που καλούνται να περιθάλψουν. Αυτό είναι μια απαράβατη αρχή. Συνεπώς, από την πρώτη του μηνός θα τεθεί σε εφαρμογή η υποχρεωτικότητα. Όσοι υγειονομικοί – και δεν είναι πολλοί, ένα 10% σε νοσηλευτικό προσωπικό- δεν έχουν εμβολιαστεί θα τεθούν σε αναστολή εργασίας. Θα υπάρξει επιστροφή του μισθού που έχει προκαταβληθεί στα τέλη Αυγούστου»

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Σκέρτσος, «όσοι τεθούν σε αναστολή και εμβολιαστούν στη συνέχεια, όταν επιστρέψουν, δεν είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψουν στις ίδιες θέσεις. Οι ανάγκες του συστήματος υγείας θα έχουν αλλάξει και είναι πολύ πιθανό να τεθούν σε άλλες θέσεις εντός του συστήματος υγείας».

 

 

 

 

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Δείτε βίντεο με όλα τα γκολ από τα κορυφαία Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Next Article

Το κόλπο των ανδρών για περισσότερο σεξ

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Η γυναίκα είναι αυτή που καθορίζει αν θα επέλθει ή…