ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Α. Μητρόπουλος: Ειρηνοδικεία – Πρωτοδικεία δικαιώνουν εργαζόμενους – συνταξιούχους για τα Δώρα

Share:

Με καταιγιστικό ρυθμό όλα τα Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία της χώρας δικαιώνουν όσους συνταξιούχους και εν ενεργεία εργαζομένους προσφεύγουν και ζητούν την αναδρομική καταβολή των τριών Δώρων-επιδομάτων (Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδόματος αδείας) καθώς και την εφεξής και κατ’έτος καταβολή τους.

Αυτό αναφέρει η «Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους» (ΕΝΥΠΕΚΚ), του Αλέξη Μητρόπουλου, κοινοποιώντας και τα σχετικά έγγραφα των δικαστικών αποφάσεων.

Πρόκειται για επτά νέες αποφάσεις που δικαίωσαν εν ενεργεία εργαζομένους των Δήμων Ναυπλίου και Άργους καθώς και συνταξιούχο του Δημοσίου από την Αθήνα και ακολούθησαν της έκδοσης της υπ’αριθ. 3037/2018 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που δικαίωνε έναν ακόμη συνταξιούχο.

Όπως αναφέρει η Ένωση: «Όλα τα κατώτερα Δικαστήρια της χώρας μας συμμορφώνονται, όπως οφείλουν άλλωστε, κατά το Σύνταγμα, με τις αμετάκλητες αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (υπ’αριθ. 2287-2290/2015), με τις πρόσφατες αποφάσεις της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (υπ’αριθ. 1-4/2018) και με πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (υπ’αριθ. 1227/2018) και διατάσσουν την κυβέρνηση και τις Διοικήσεις ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ σε άμεση καταβολή -και μάλιστα με τόκο (6%)- σε όλους τους συνταξιούχους και εν ενεργεία υπαλλήλους των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας».Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Σι Ζινπίνγκ: Η Κίνα θα ανοίξει κι άλλο τις αγορές της

Next Article

ΕΒΙΚΕΝ: Να διατηρηθούν οι εκπτώσεις στο βιομηχανικό ρεύμα

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Απρόσμενες εξελίξεις στο «Έλα στη θέση μου» Διαβάστε όλο το…